20. joulukuuta 2014

10 kohdan tanssi-iltaan valmistautuminen

Kesällä ajomatka tanssilavalle Jaakko Tepon musiikkeineen oli olennainen osa tanssireissua. Menomatkalla ehti spekuloida mitä ilta toisi tullessaan ja paluumatkalla ruotia illan tapahtumia. Mutta mitä tapahtuu tanssimatkaa ennen? Aikaa valmistautumiseen kuluu helposti pari tuntia, mutta äkkilähdön sattuessa selviydyn suihkusta ulko-ovelle hyvinkin nopeasti. Kun kiirettä ei ole, lähdön voi tehdä vaikeaksi ja toteuttaa sen pitkän kaavan mukaan.


1. Ennakkofiilistelyt

Kaikki lähtee musiikista! Olen humppa-artistien (humppa = kaikki iskelmämusiikkiin viittaava) suhteen niin ulkona, että olen yrittänyt alkuillasta paikata tietämättömyyttäni kuuntelemalla illan artistia Spotifyssa. Jos artisti ei iske, vaihdan suosiolla metalliin tai lattareihin. Fiilistelyn lomassa alkaa tutustuminen reittiohjeisiin, jos määränpäänä on uusi tanssilava.


2. Ennakkonesteytys


Suosin elämässäni alkoholitonta linjaa, ja ennen tansseja vedän kotona kunnon pohjat joko kirkasta tai viskiä. Minulla on kotona hieno tuparilahjaksi saatu viskikone, joka tunnetaan yleisemmin nimellä SodaStream.3. Suihku & Vaatekaapin edessä seisoskelu

Vaatevalinnan kesto: 5 - 60 min. Tanssivaatteiden valintaa hidastaa se, että vaatekaappini on aika musta eikä sukkaa meinaa erottaa puserosta. Aina välillä täytyy vetäistä kokonaisen hyllyn sisältö pihalle, jotta vaatteista ottaa jotain selvää. Tällä menetelmällä voi korvata shoppailureissut, sillä joka kerta kaapin perukoilta löytyy sellaisia vaatteita, joiden olemassaoloa ei enää edes muistanut.

Tanssit eivät tee poikkeusta arkeeni, vaan suosin 97 % hameita ja 3 % mekkoja. Tansseissa erityisesti polvimittaisia kellohelmoja. Omistan muistaakseni yhdet farkut ja yhdet suorat housut, mutta niitä en ole aikoihin käyttänyt. En halua edes kokeilla miltä lavatanssit tuntuisivat farkuissa, kun en niitä muutenkaan pidä. Olen koukussa erilaisten kuviosukkahousujen keräilyyn ja niitä näkee usein jalassani. Tuttu ja turvallinen asukokonaisuus on lyhythihainen kauluspaita yhdistettynä kellohameeseen. Hame saa nostetta tyllihameesta ja siihen kiinniommeltu alushame estää vilauttelut.


4. Tukka
Olen huono tekemään mitään kampauksia ja käytännössä hiukseni ovat aina ponnarilla. Joko kokonaan, tai niin, että etummaiset hiukset on vedetty taakse pikkuponnarille. Jälkimmäinen on enemmän talvikausiponnari, koska siinä tulee kesähelteillä tukalan kuuma. Hiukset kokonaan auki tanssiminen olisi tällaisella kiharalla peikkotukalla täysin mahdoton ajatus. Hiusruusu(t) on must, sitä ilman ei voi tansseihin lähteä.


5. Meikkiä naamaan ja kynsilakkaa näppiin

Kolmen kohdan kosmetiikkarutiinistani kirjoitin vähän aikaa sitten (postauksen voit lukea tästä). Korvikset on myös kiva laittaa, mutta muita koruja en tanssiessa käytä.


6. Kamat kasaan

Kirjoitin kesällä tanssikassini sisällöstä, joka ei ole pahemmin tässä muuttunut. Paitsi nenäliinoja ei enää tarvita pakettitolkulla, koska uudet tanssikenkäni ovat sopivan kokoiset eivätkä kaipaa täyttämistä. Ajokortti vaihtuu välillä bussikorttiin ja reittiohjeet bussiaikataululappusiin.


7. Tanssikenkien valinta
En ole niin pro, että osaisin miettiä mitkä kengät sopivat millekin lattialle parhaiten, vaan menen sen mukaan miltä sattuu tanssi-iltana tuntumaan. Näin talviaikaan olen kuitenkin suosinut kumipohjaisia seeproja, koska niillä voi hipsiä muutaman askeleen myös ulkosalla.


8.  Evästys

Alkuillan evästysten kanssa olen kahden vaiheilla sen suhteen, paljonko pitäisi syödä. Maha täynnä tanssiminen ei ole kovin terveellistä, mutta toisaalta nälkä yllättää tanssiessa äkkiä. Olen kokeillut erilaisia ateriaratkaisuja, mutta en ole vielä päässyt selvyyteen mikä niistä on kaikkein toimivin. Magnesiumia olisi myös hyvä napata ennen tansseihin lähtöä pahimpien suonenvetojen välttämiseksi.


9. Venyttely ja yksinhumppaaminen


Voisinpa sanoa venytteleväni ennen jokaista tanssikertaa, mutta se unohtuu melkein aina joko tahattomasti tai tahallisesti. Ei vaan jaksa. Mutta tanssiaskeleita saatan muistella itsekseni lähtöä odotellessa.


10. Viime hetken paniikki

Onks tukka hyvin, näkyyks kello? Eihän liesi ole jäänyt päälle? Ovatko avaimet mukana? Bussikortti? Riittävästi rahaa? Sitten kun kaikki on tarkistettu vähintään kahteen kertaan, ulos ovesta kohti uusia seikkailuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti