1. joulukuuta 2014

Tanssituntien loppurutistus

Toissasunnuntaina polkattiin, mutta se ei meinannut lähteä millään liikkeelle. Swing-polkka luonnistuu edelleen, kokeilin kotona! Polkkaa seurasi masurkka ja toinen tunti tanssittiin slow foxia. Masurkasta ja slow foxista minulla ei ollut ennestään minkäänlaista käsitystä, mutta ei ollut kaikilla muillakaan. Onneksi jatkoryhmässä ei olla turhan tarkkoja, vaan sinne uskaltaa jäädä, vaikkei olisi jotain lajia koskaan ennen tanssinut.

Tunnin jälkeen tajusin, että nyt osaan sellaisen kirjon eri tanssilajien alkeita, että voin olla hakurivissä koko ajan! Ensimmäinen virstanpylväs saavutettu! Masurkka oli se viimeinen puuttuva palanen, sillä polkan (no ainakin swing-polkan) olin oppinut hetkeä aiemmin. Muistan miten viime kesänä ärsytti lavoilla, kun joutui istuskelemaan tosi monien lajien kohdalla vain siksi, ettei osannut niitä.
Loppukausi on ollut todella fuskuntäyteinen, sitä tanssittiin rock'n'swingissä, jatkossa ja alkeisjatkossa. Olen käynyt pari kertaa myös fuskun alkeistunneilla, koska se on niin hauskaa, että sitä voi hyvin vetää kolme tuntia putkeen! On ollut mielenkiintoista seurata kuinka alkeiskurssilaiset ovat kehittyneet ja oppineet tanssimaan. Alkeissa on muutama jatkotason viejä, joista on kokemuksieni mukaan huiman suuri apu aloitteleville naisille. Mietin onko minusta ennemminkin haittaa tunneilla. Olen vienyt turhaan tilaa oikeasti aloittelevilta seuraajilta. Tähän pitäisi saada kommentteja alkeisfuskaajamiehiltä, että onko viemisen harjoittelu helpompaa, jos seuraaja on jo valmiiksi kartalla lajin alkeista. Jatkossa lupaan varmuuden vuoksi pysytellä pois peruslajien alkeistunneilta.

Juuri kun pääsin tanssituntien kanssa vauhtiin, eilen vietettiin jo seuran pikkujouluja. Disko fox -tunnin jälkeen tanssittiin pari tuntia sekalaisia lajeja sekahakumenetelmällä. Loppukaudesta tanssin jopa 8 tuntia viikossa J&V:llä, ja koen oppineeni syksyn tanssikursseilla todella paljon. Tunneilta on hyvä hakea uusia niksejä, kuvioita ja tekniikkaa, mutta ne eivät silti mitenkään korvaa "käytännön" lavaharjoittelua. Alkuvaiheessa kursseista sai varmuutta tanssiin, mutta nyt vaaka on kääntynyt toisinpäin. Tanssirutiini ja -varmuus tulevat lavoilta, ja tanssitunnit ovat ripaus suolaa siinä sivussa.

Tänään olen innoissani, sillä joulukalenterista saa avata ensimmäisen luukun. Minulla ei ole muutamaan vuoteen ollutkaan kalenteria, mutta nyt oli pakko hankkia, kun huomasin Facebookissa julkaisun Viikate-joulukalenterista. Kaarle Viikatteen tuntien luukkujen teksteissä saattaa olla ihan mitä tahansa. Ensi viikolla on jäljellä enää parit fuskut ja salsat, ja tämä kausi olisi sitten tässä. Viikko-ohjelmaltani menee pohja tanssituntien loppumisen myötä, koska yliopistollakaan ei ole kuin pari hassua tenttipäivää jäljellä. Mitä ihmettä teen seuraavat puolitoista kuukautta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti