30. syyskuuta 2015

Tanssipaikka-arvio: Iisalmen nuorisotalo

Iisalmen nuorisotalo ei ole nuorempien tanssijoiden ykköspaikka, mutta siirtää kaikenikäisten tanssinälkää. Se tuo kunnon lavatanssimeininkiä talvikaudelle, jolloin ravintolatanssit jyräävät. // Arvio perustuu 4 käyntikertaan.Tunnelma ja miljöö: 6/10

Tanssilattia: 8/10

Hinta/laatu-suhde: 8/10

Asiakaspalvelu: 9/10

Kokonaisarvosana: 7,8


Iisalmen nuorisotalo on sininen rakennus Iisalmen keskustassa - sijainnista heti plussaa. Tanssijat ovat pääsääntöisesti eläkeläisiä, joten nuorempia suosittelen ottamaan oman parin mukaan. Esiintyjänä on yleensä duo tai muu vastaava pieni kokoonpano, mutta kelvollisia tansseja talolla on saatu aikaan. Tanssiohjelmistoa etsiessä kannattaa huomioida, että tansseja järjestävät useat yhdistykset (linkit alempana), joten monen eri nettisivun tutkiminen on tarpeen.

iisalmen nuorisotalo tanssit


Tanssineliöitä on mukavasti - ei kesälavojen veroisesti, mutta tanssijoiden määrään nähden riittävästi. Lattia on mielestäni keskimääräistä liukkaampi. Nuorisotalo on ainut tanssipaikka, jossa olen nähnyt rauhallisen naistenhaun: ei kyynärpäätaktiikkaa, ei rynnimistä, eikä naistenrivi vyöry keskelle lattiaa.

Verrattuna toiseen iisalmelaiseen talvitanssipaikkaan Runniin, Nuorisotalo ottaa kirkkaan ykkösaseman. Lattia on selvästi parempi, ja tanssineliöitä on enemmän. Esiintyjät ovat melko samaa tasoa eli lähinnä duoja ja tuntemattomampia yhtyeitä. Vaikka Runnin tansseihin on ilmainen sisäänpääsy - ellei kyseessä ole jokin todella suosittu/tunnettu artisti - maksan silti mieluummin 8 euroa Nuorisotalon tansseista.

Nuoren tanssijan näkökulmasta Nuorisotalo on mukavaa vaihtelua ravintolatansseihin, mutta jatkuvassa käytössä alkaisi kyllästyttää jo ihan esiintyjiensäkin puolesta. Eläkeläisnäkökulmaan en osaa sanoa mitään muuta kuin että mieluisia tanssittajia ja tanssitettavia varmasti löytyy.


Tanssit sunnuntaisin (satunnaisesti lauantaina) noin klo 19 - 23, naistentunti klo 21 - 22. Kellonajat saattavat vaihdella jonkin verran järjestäjästä riippuen!

Vesipiste löytyy, ilmainen narikka. Liput 8 euroa.

Tanssiohjelmisto: Eläkkeensaajat (linkki päivitetty 8.12.2015)

Tanssiohjelmisto: Eläkeliitto (linkki päivitetty 1.10.2015)

Tanssiohjelmisto: Iisalmen Harmonikkakerho (linkki päivitetty 20.1.2016)
          Tanssiohjelmisto: Iisalmen Eläkeläiset (linkki päivitetty 31.1.2017)

Myös muita järjestäjiä (kirjoitushetkellä kaikkien tanssiohjelmistoja ei löydy netistä, ilmoittelua esim. Töllötin-lehdessä).

Kirkkopuistonkatu 25

74100 IisalmiKuva: © Iisalmen kaupunki

4 kommenttia:

 1. Viljo Kauppinen TSL; Oj. Puhj. iisalmi17 tammikuuta, 2016 12:45

  Hei, ystävä hyvä ja tansien arvostelija, tai viisaampi osaaja. Kyllä ihmettelen sinun tietolähdettäsi ja hänen antamiaan lausuntoja. Iisalmen nuorisotalon tanssi tapahtumista. Asian oikea laita on pahasti hukassa, sillä tansseja on joka sunnuntai ilta ja lisäksi jotkut haluavat vielä "kilpailla" lauantai tanseilla, että toisilla menisi huonommin, sitten sunnuntaina tapahtumassa. Järjestäjä porukoita on ainakin seuraavat.
  Iisalmen Harmonikka kerho.ry, Iisalmen Eläkeläiset ,ry ja Tsl,n Ylä-Savon Opintojärjestö,ry (yhdessä)
  Iisalmen Eläkkeensaajat ry. Ja Iisalmen Eläkeliiton yhdistys. Näille yhdistyksille jaetaan hakemuksesta toukokuun alussa Sunnuntain tassivuorot vuodeksi eteen päin Elokuusta-Toukokuulle. Joten näin on oikein ja olen esittänyt, että tehtäis yhteistyötä ilmoittelussa,kun joka sunnuntai tanssitaan klo.19-23.00
  Jos olet kiinnostunut tosiasioista,ota yhteyttä vaikka minuun, sillä ols niitä "sopan keittäjiä" Jotka vei "monopolin" Yhdeltä eläkeläisporukalta, ja halusin yhteistyötä, mutta vaikeaa on.?

  VastaaPoista
 2. Hei, ja kiitos kommentistasi! En väitä olevani viisaampi osaaja, vaan ainut tietolähteeni tanssien järjestäjistä on ollut internet. Valitettavasti lukuisat eri tanssinjärjestäjät Nuorisotalolla eivät sen perusteella käy ilmi. Mistään ei ole ennen sinun korjaustasi selvinnyt, että tansseja olisi joka sunnuntai. Mutta nyt osaan tehdä artikkeliin tarvittavat korjaukset, kiitos sinulle.

  Näin asiakkaan näkökulmasta minulle on sinänsä yhdentekevää kuka tanssien järjestäjä on, kunhan vain joku järjestää. Tärkeintä olisi tietää tanssien ajankohdat. Tuo ehdottamasi yhteistyö ilmoittelun suhteen olisi kaivattu parannus, sillä nykyään ainakin minulle on epäselvää milloin tansseja oikeastaan on. Nuoret tanssijat turvautuvat nettiin, joten kaikkein hienointa olisi saada koko Nuorisotalon ohjelma yhdelle sivulle.

  Kiitos tarkennuksistasi ja mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Samaa toivon minäkin, tanssikärpäsen puraisema humppamuori etelän suunnalta, että netistä Nuorisotalon Tanssikalenteri -otsikon alta löytyisi tasapuolisesti KAIKKIEN eri järjestöjen tanssi-illat,
  esiintyjät, ajat, hinnat ja muut tarpeelliset tiedot. Toki
  tanssienjärjestäjä/vastuuhenkilö on hyvä olla kunkin tanssi-illan
  kohdalla, vaikka mielestäni on yks hailee kuka tanssit järjestää.

  Tärkeintä on fiiliksen lisäksi hyvä tanssimusiikki ja sekä perinteiset
  humppa-valssi-jenkka että fusku-jiwe-rumba lavatansseja osaavat
  tanssittajat.

  Näin autottomana tulee harvoin lähdettyä "merta edemmäs kalaan", joten siihen tarvitaan hyvä ennakkosuunnitelma ja tarpeelliset tiedot milloin on hyvät tanssit!

  Nuorisotalolla tavataan;))) terveisin Syyshortensia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, tuo olisi hurjan kätevää! Ehkäpä törmäämme tansseissa, vaikkei välttämättä tunnistetakaan toisiamme :)

   Poista