28. kesäkuuta 2016

Täydellisten tanssikenkien metsästys

Olipa kerran täydelliset tanssikengät... Täydelliset tanssikengät ovat höyhenenkevyet jalassa ja olo on kuin paljain jaloin tanssisi. Kengät ovat silti tukevat, jotta jalat kestävät monta tuntia tanssimista väsymättä. Täydelliset tanssikengät ovat paitsi mukavat jalassa, myös tyylikkäät tai vähintäänkin siedettävän näköiset - ollaanhan tansseissa eikä jumppasalissa. Korkoa ei kuitenkaan kengissä saa olla: muiden tanssijoiden turvallisuus ennen kaikkea! Täydellisillä tanssikengillä voi huoletta kävellä sekä sisällä että ulkona, ne eivät kavahda edes sadekeliä. Niissä on sopivassa suhteessa pitoa ja luistoa, ja ne soveltuvat kaikenlaisille tanssilattioille.

Niin, mistäs tällaiset kengät löytäisi!? Pitkäaikaiset suosikki-Bleyerini täyttävät kaikki muut ehdot, paitsi ensimmäisen. Nyt paksu pohja ja jopa liiallinenkin tukevuus ovat alkaneet häiritä. Nilkkoja ei saa kunnolla taivuteltua eikä lattiatuntuma luonnollisestikaan ole yhtä hyvä kuin ohutpohjilla.

Ostin keväällä testin vuoksi superohuet Sansha Tivoli -jazztossut, jotka osoittautuivat tanssimisen kannalta loistaviksi. Niillä tuntuu kuin ei olisi kenkiä ollenkaan jalassa! Samalla ohuus on pieni miinus: jalat väsyvät nopeasti, koska kengät eivät anna tukea. Toisekseen kipu on Bleyereihin verrattuna ainakin 10 kertaa pahempi, jos joku tärväisee varpaille. Suurin ongelma on se, ettei niillä kärsi kävellä ulkona metriäkään. Nimimerkillä parisataa metriä hiekkakentällä -> reiät pohjissa (osa pohjasta on haljasnahkaa, osa kangasta). Ja joo, oli ihan oma moka.

Sansha Tivoli jazztossut

Sansha Tivoli jazztossut

Sansha Tivoli jazztossut

Sansha Tivoli jazztossut
Kenkä taipuu niin paljon kuin nilkkakin.

Näitä kenkiä suosittelen erittäin lämpimästi tanssitunneille, joilla kenkiä käytetään vain sisätiloissa eikä tanssita montaa tuntia putkeen. Voi vitsi, jos näihin tossuihin saisi ohuen kumipohjan ja hieman lisää tukevuutta, sitten tässä olisi ehdokas parhaaksi lavatanssikengäksi!

Uusin testaukseni on Bleyerin nahkainen jazztossupari (malli 7624), jossa on kumiseospohja. Ne taipuvat melkein yhtä hyvin kuin Sanshat, mutta pohjan ansiosta niillä voi kävellä huoletta ulkona. Nämä ovat myös mukavan kevyet. Tykkäsin Sanshojen nahkapohjan luistavuudesta, nämä Bleyerit toki luistavat, mutteivät yhtä hyvin. Mutta kunhan pohjia tarpeeksi kuluttaa niin eiköhän luistoa ala löytyä enemmän.  Jos tällä hetkellä pitäisi valita ykköstanssikengät omasta valikoimastani, valinta kohdistuisi näihin Bleyerin jazztossuihin.


Bleyer jazztossut

Bleyer jazztossut kumipohja

Bleyer jazztossut

Bleyer jazztossut


Tutkiessani kokotaulukkoa olin kahden vaiheilla, ostanko koon 41 vai 42 ("oikea" kokoni on 39,5-40). Päädyin neliykköseen, ja aluksi kengät tuntuivat kiristävän hirveästi. Toisella kerralla ne tuntuivat jo löysemmiltä, ja sain rakot kantapäihini, kuten nahkakenkien ominaisuuksiin kuuluu. Kolmannella kerralla ei enää tullut rakkoja, ja kengät tuntuivat entistä sopivammilta. 

Nahkakenkähän venyy aika paljon, joten ehkä 41 muokkautuu käytössä sopivaksi, kun vain tarpeeksi tanssii. Jos olisin ollut järkevä, olisin ostanut suosiolla nelikakkoset ja "pienentänyt" niitä pohjallisilla. Mutta tällä mennään, ja kokonaisuudessaan olen ollut näihin erittäin tyytyväinen.

Täydellisten (lava)tanssikenkien metsästys päättyi tällä erää tähän! Jemmassa minulla on vielä laadukkaat, käytetyt lattarikilpatanssikengät, jotka ostin Facebookin Tanssitarvikkeiden second hand -kirppisryhmästä vain 15 eurolla! Postikulutkin sain vältettyä, kun värväsin viereisessä kaupunginosassa asuvan sukulaiseni hakemaan kengät. On nyt sitten tuollaisetkin harkkakengät varastossa, jos ja kun kilpatanssiprojektini syksyllä etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti