29. marraskuuta 2016

Lattarikilpatanssikengät testissä

Syyslomalla sain haltuuni kesällä ostamani lattarikilpatanssikengät, joita olen muutaman kerran koekäyttänyt. En ole ihan amatööri koroilla kävelemisessä, mutta oletin, että ne vaikeuttaisivat tanssimista. Ensimmäiset harjoitukset näillä uusilla kengillä osoittivat juuri päinvastaisen tuloksen: korot helpottivat muita lattareita paitsi rumbaa, joka horjui tavallista enemmän. Kaikkein eniten korot auttoivat hahmottamaan jiveä!

kilpatanssikengät lattari

Kengän alta pyöritettävät remmit tukevoittavat kenkiä nilkkojen kohdalta. Lesti on hirmu kapea ja pidempään tanssiessa huomaa, että etummaiset remmit alkavat hiertää varpaiden väliä. Muuten nämä ovat korkokengäksi erittäin mukavat jalassa. Pohja on pehmeä kuin mikä, ja se taipuu uskomattoman paljon. Jos nilkkaa vain saa taivutettua, kengän saa vaikka 90 asteen kulmaan, ehkä enemmänkin. Tällaiset Ray Rosen kengät maksavat uutena yli 100 euroa. Minulla ei ole kokemusta muunlaisista lattarikengistä, mutta jos nämä saisi leveämmällä lestillä, olisivat ne hintansa arvoiset. Omani on ostettu käytettynä 15 eurolla, ja aion varmasti käyttää niitä koko rahan edestä.


kilpatanssikengät lattari

kilpatanssikengät lattari

Korkosuojat leventävät korkoa, ja tukevoittavat kenkiä entisestään. Vaikkei korkokenkiä käyttäisi lavoilla (en halua murskata kenenkään jalkapöytää tms!), niiden käyttö harkoissa auttaa hahmottamaan tanssiasentoa. Sen jälkeen on helpompaa tanssia lattareita lättäpohjilla. Jos haluaa tosissaan treenata lattaritekniikkaa, korolliset kengät itse asiassa helpottavat tekemistä.

Jos ei suoriltaan halua panostaa satasen kenkiin, löytyy niitä melko edullisestikin käytettynä. Lattarit pääsevät ihan uusiin ulottuvuuksiin korkojen myötä, ellei satu olemaan synnynnäinen lattaritanssija. Näitä kenkiä suosittelen enemmän kuin mitään muita!

Jive loksahti kohdilleen aivan eri tavalla. En ole ikinä lättäpohjilla täysin saanut jiven juonesta kiinni, mutta nyt se alkoi sujua. Ja kaikki oli kiinni pelkästä kenkävalinnasta. Jive on niin nopeatempoinen, ettei ehdi edes huomata, onko jalassa korot vai ei. Rumba, jossa pitäisi pystyä olemaan yhdellä jalalla pidempään, horjui paljon tavallista enemmän, mutta yleinen tanssiasento ja liikkuminen oli rumbamaisempi.

Cha chassa korot auttoivat myös, vaikkei yhtä suurta lampun syttymistä tapahtunut kuin jivessa. Samba on minulla niin alkutekijöissä, että kengillä ei juuri ole merkitystä - samalla tavalla sen saa menemään pieleen sekä koroilla että ilman. Vakioissa en huomannut, että korot olisivat parantaneet tanssimista.    

ps. Tilasin juuri testin vuoksi uudet lattarikengät suoraan Kiinasta, hintaa tuli postikuluineen reilut 11 euroa. Muutaman viikon päästä seuraa uusi testiraportti, onko halpiskengistä mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti