13. helmikuuta 2017

Ohjelmalliset iltamat Honkamäellä

Töllöttimessä (ilmaisjakelulehti) sattui silmään minulle uusi tanssipaikka: Honkamäki. Tansseja ei ilmeisesti ole järjestetty vuosiin, mutta Suomi100-juhlavuoden kunniaksi Honkamäellä pidetään useammat ohjelmalliset iltamat. Jokaiset iltamat mukailevat tiettyä vuosikymmentä - aloitustanssit olivat 20-30-luvun hengessä. Duo ja iltamat -yhdistelmä toi kieltämättä tietyn mielikuvan pelkistä eläkeläis-valssi-tansseista, mutta tapahtuma olikin erittäin positiivinen yllätys. Aion varmasti käydä Honkamäellä uudemmankin kerran vuoden mittaan.

Honkamäki Iisalmi tanssit iltamat
Honkamäen tanssimainos Töllöttimessä

Jos olisin ollut yksin liikenteessä ilman navigaattoria, en olisi varmaan ikinä löytänyt paikalle. Ainakin olisin ajanut liittymästä ohi - siispä jonkinlainen kyltti maantien varressa olisi hyvä ajatus. Onneksi minulla oli asiantunteva kuski mukana. Saavuin paikalle yhdeksän aikoihin, jolloin tuoleja oltiin juuri siirtämässä sivuun tanssien tieltä. Tästä voisi äkkiseltään päätellä, että iltamissa on ollut ohjelmaa ensimmäisen tunnin ajan. Duo soitti nykypäivän mukaista tanssimusiikkia, mutta taukomusiikki oli teemavuosilta. Levyt rahisivat ja pätkivät, mutta sehän kuului asiaan.

Nettisivuilla mainitaan, että toiveena on osallistujien aikakauden mukainen pukeutuminen. Minulta ei kyllä tähän hätään löytynyt 1920-30-lukujen mekkoa eikä edes sopivia asusteita kaapista, joten päädyin modernimpaan vaatetukseen. Illan paras asu palkittiin vapaalipulla.

Tanssien loppupuolella pääsin jännittävään tehtävään eli onnettareksi arpomaan arpajaispalkinnot. Arpoja oli eri värisiä, mutta onnistuin nostamaan pelkkiä vihreitä. Puhti loppui vajaan kolmen tunnin kohdalla, fuskua tuli tosi paljon ja jopa yhdet buggit. Duo soitti hyvinkin reipasta musiikkia, myös lattareita.

Lipun hinta oli kalliinpuoleinen duosta, mutta ohjelman huomioiden ihan ok. Idea iltamista on hauska ja kannatettava, niitä ei taideta paljoa enää järjestää.  Honkamäen tanssit oli piristävä poikkeus - Runnilla ja Peltohovissa ehtii käydä talvikaudella kyllästymiseen asti. Oma pari vaaditaan melkeinpä mukaan - yksittäisiä tanssijoita ei juurikaan ollut.

Neliöitä ei Honkamäellä ihan hirveästi ollut, olisiko hieman vähemmän kuin Nuorisotalolla, mutta paikalla ollutta ihmismäärää varten tanssitilaa oli juuri sopivasti. Ilmanvaihdossa on hieman parantamisen varaa - ensin tilassa oli järjettömän kuuma (ainakin jos innostui reippaammissa tanssilajeissa), jonka jälkeen ulko-ovet leväytettiin auki ja sisälle puhalsi tauon ajan kylmä viima. Seuraavana aamuna oli sitten tuntemuksia kurkussa ja otsassa, mutta onnistuin kuitenkin välttämään flunssan puhkeamisen. 

Entä mitä seuraavaksi on tulossa?

Kuvankaappaus Honkamäen nettisivuilta (en takaa, etteivät tanssipäivät muutu - varmista ajantasainen tanssiaikataulu tästä!)

Kaikille seuraaville vuosikymmenille on omat iltamansa, jopa meneillään olevalle! Mitähän taukomusiikkia siellä soitetaan - Sannia ja JVG:tä? :D Kokonaisuudessaan olin tyytyväinen, että lähdin kokeilemaan uutta tanssipaikkaa. Ehkä jo kahden viikon päästä olen Honkamäellä uudestaan, nyt vain metsästämään 40-luvun tyylistä mekkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti