18. helmikuuta 2017

Tanssit Iisalmessa

Iisalmen tanssipaikoista olen kirjoitellut ripotellen, mutta tässä pläjäyksessä on tiivistettynä tiedot kaikista tiedossani olevista iisalmelaisista paikoista, joissa pääsee tanssimaan. Eli suomeksi sanottuna paikasta on löydyttävä edes se postimerkin kokoinen tanssilattia sekä levy/livemusiikkia. Linkeistä pääset lukemaan lisätietoja tanssiraporttien muodossa - joistakin olen kirjoittanut myös oman arvostelunsa.

Tansseja säännöllisesti

Kyllikinranta - Pari minuuttia keskustasta etelään

Kyllikinranta on Iisalmen tanssitarjonnan kiistaton ykkönen eli ainut varsinainen tanssilava, vieläpä kauniilla paikalla. Vanhojen tuttujen tanssiyhtyeiden lisäksi myös uusia tuttavuuksia. Nuorekkaampi meno ja taitavempia tanssijoita kuin täällä suunnilla keskimäärin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö paikalle saisi mennä minkä ikäisenä ja tasoisena tanssijana vain - kaikkia löytyy Kyllikistä! 

Tanssiraporttejani Kyllikinrannasta

Nuorisotalo - Iisalmen keskustassa

Iisalmen Nuorisotalo toimii kesälavakauden ulkopuolella, ja tansseja järjestää monta eri eläkeläisyhdistystä. Tanssien keski-ikä on ehkä 60 vuotta. Hakusysteemi toimii eli tansseihin voi mennä myös yksin, tosin minä nuoremman ikäpolven edustajana käyn Nuorisotalolla vain oman parin kanssa. Talvipaikaksi ihan hyvin tanssineliöitä, mutta esiintyjien taso vaihtelee. Sopii joskus vaihteluksi, mutta ei liian suurina annoksina.

Tanssiraporttejani Nuorisotalolta
Tanssipaikka-arvio


Runni - Iisalmen ja Kiuruveden välimaastossa

Runnilla on tansseja ympäri vuoden eikä niihin pääsääntöisesti ole pääsymaksua ollenkaan. Pienehkö lattia, mutta lisätanssitilaa löytyy parketin ulkopuolelta sekä kabinetista. Vaihtelevia esiintyjiä väsyneistä duoista Mika Lappalaiseen. Melko vähän yksittäisiä tanssijoita eli suosittelen omaa paria mukaan. Kuten Nuorisotalo, myös Runni soveltuu vaihtelun vuoksi sopivassa määrin.

Tanssiraporttejani Runnilta
Tanssipaikka-arvio


tanssipaikat iisalmi


Tansseja epäsäännöllisesti

Seurahuone - Iisalmen keskustassa

Tansseja hyvin epäsäännöllisesti, mutta pikkujoulujen aikaan on melko varmasti parit kolmet tanssit. Pieni tanssilattia, mutta sen verran mitä olen Seurahuoneella käynyt, ei tanssijoitakaan ole paljoa. 

Tanssiraporttejani Seurahuoneelta

Honkamäki - Noin 10 km Iisalmen keskustasta Kajaaniin päin

Tansseja on ainakin vuoden 2017 ajan ohjelmallisten iltamien merkeissä. Jokaiset tanssit toteutetaan tietyn vuosikymmenen hengessä. Talvitanssipaikaksi neliöitä on keskiverrosti, mutta tanssijoiden määrän huomioiden aivan riittävästi. Yhden käyntikerran perusteella erittäin suositeltava tanssipaikka.

Tanssiraporttejani Honkamäeltä

Työväentalo - Iisalmen keskustassa


2017 keväällä tansseja on ollut muutaman kerran. Tanssitila on pienempi kuin esimerkiksi Nuorisotalolla, mutta tanssijoita on todella vähän eli sekaan sopii hyvin! Ilman paria en suosittele menemään, tai sitten on varauduttava istumaan suurin osa ajasta.

Olvihalli - Satamassa

Olvihallilla on vielä epäsäännöllisemmin tansseja kuin Seurahuoneella eikä kaikista ole mainosta ilmaisjakelulehdessä. Tanssipaikkana Olvihalli on todella hyvä, sillä tilaa on vaikka kuinka paljon! Harmi, ettei tansseja järjestetä siellä enempää.

Tanssiraporttejani Olvihallilta

Olutmestari - Satamassa


Tähän mennessä olen yhdet juhannustanssit tanssinut Olutmestarissa, mutta tietääkseni siellä ei juuri tansseja järjestetä. Sinänsä paikassa ei ollut mitään vikaa. Jos vain esiintyjiä ilmestyy paikalle, niin voisihan tuolla toisenkin kerran käydä.

Tanssiraporttiin pääset tästä.

Baarit ja yökerhot

Graceville - Iisalmen keskustassa


Rock-baarihenkisyydestä huolimatta monipuolisia esiintyjiä, mm. Janne Tulkki. Todella asiakaspalveluhenkinen henkilökunta, joka pistää tanssimusiikkia soimaan automaattisesti tai pyytämällä mieluisia tanssibiisejä. Tanssilattia on pieni, mutta harvemmin on muita tanssijoitakaan. 

Tanssiraporttejani Gracevillestä

Stella - Iisalmen keskustassa

Stellassa on iso tanssilattia, ja se onkin toiminut monesti harjoitussalin korvikkeena. Joskus kengät ovat tarttuneet lattiaan kiinni (ehkä vahvan puhdistusaineen takia?), mutta useimmiten tanssi luistaa hyvin. Stella soveltuu parhaiten bugg/fusku/salsa-tehoharjoitteluun, ja alkuillasta lattian saa vallata ihan yksin. Satunnaisesti Stellassa on myös livemusiikkia. 

Tanssiraporttejani Stellasta
Tanssipaikka-arvio

Bar Cave Iisalmen keskustassa

Cave on ehkä enemmän nuorisolle suunnattu, sillä musiikki on hyvin erilaista (=ei-niin-tanssittavaa) kuin Stellassa. Lattia on pieni, mutta alkuillasta siinä ehtii käydä vetäisemässä paritanssia. Viimeistään puolilta öin on siirryttävä muualle. 

Tanssiraporttejani Cavesta

Toistaiseksi lopettanut / en suosittele

BePop on nyt käsittääkseni sulkenut ovensa toistaiseksi, mutta siihen liittyviä tanssiraporttejani löytyy tästä.

Janoinen puuma on auki, mutta sitä en juurikaan suosittele yli 20-vuotiaille. Sellainen teinimeininki oli viimeksi, että taisi olla viimeinen kerta Janoisessa puumassa minun osaltani. Tanssilattiakin on tosi pieni. 

---

Loppupeleissä Iisalmesta löytyy paljonkin tanssitarjontaa, mikäli ei ole liian nirso. Näiden lisäksi kesällä on joitakin toritanssitapahtumia, ja puolen tunnin ajomatkan säteeltä löytyy muun muassa Alapitkä Lapinlahdella sekä Kiuruven Peltohovi, Puistokulma ja Puistorinne. Tästä huolimatta Kuopion Rauhalahdessa ja Iso-Valkeisella näkyy aina olevan porukkaa Iisalmesta. Minä en osaa ajatella, että tanssien pitäisi aina olla kunnolliset lavatanssit huippuyhtyeineen, ja siksi olen kolunnut monipuolisesti erilaisia tanssipaikkoja. 

Joskus on hyvä tykittää pari tuntia reippaita kädenalitansseja tai pyytää DJ:ltä lattariputki. Baareissa ja yökerhoissa oppii tanssimaan monentyyliseen musiikkiin, kun kaikki kappaleet eivät olekaan selkeästi jotakin tanssilajia. Vaikka Kyllikinranta olisi auki ympäri vuoden, en varmasti kävisi siellä joka viikonloppu. Sen verran kuitenkin kaipaa vaihtelua ympäristön suhteen tai välillä kunnon reipasta tanssimusiikkia ilman masurkoita ja valsseja.

Päivitetty 12.3.17

Kuva: © Iisalmen kaupunki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti