9. helmikuuta 2017

Kuopio -> Iisalmi


Pistin viime viikonloppuna todistushakemuksen kanditutkinnosta menemään, kun sain vihdoin aikaiseksi korottaa yhden kursseista. Laskentatoimi ja rahoitus -kokonaisuuden painotettu keskiarvoni oli aiemmin X,49 eli pyöristys ylöspäin oli kiinni 0,01 pisteestä! Tuon korotuksen ansiosta sain onneksi hilattua kokonaisuuden arvosanan yhtä numeroa ylöspäin. Kokonaisuuksiin kuulumattomat kurssit lätkäistään vain yhteen könttään "Muut opinnot" eikä niiden arvosanaa tule näkyville. Samoin kieli- ja viestintäopinnot ovat yksi könttä, joka saa "arvosanaksi" HYV. Jos johonkin kannattaa panostaa, niin pääaineen ja sivuaineen kokonaisuuksiin.

opintorekisteri kokonaisuusmerkinnät KTM
Opintorekisteri WebOodi, jota tulee joskus vilkuiltua monta kertaa päivässä uusien suoritusmerkintöjen toivossa.Vaikka kandin paperit ovat vasta matkalla, KTM-opintosuunnitelmastani puuttuu enää puolikas gradu, yksi kirjatentti, yksi ryhmätyökurssi sekä parhaillaan käynnissä oleva Yksityisoikeuden perusteet -verkkokurssi. Lopullinen maali häämöttää siis tosi lähellä.

Kuten otsikosta käy ilmi, helmikuun alusta lähtien olen ollut virallisesti Iisalmen kansalainen, ja vajaa viikko sitten raahasin kamppeeni tänne Ylä-Savoon. Harkat jäivät välistä, mutta tanssimaan ehti heti lauantai-iltana - muuttolaatikot saivat jäädä siksi aikaa purkamatta! Alapitkällä esiintyi Benjamin Enroth, joka on viime vuoden tangofinalisti. Ajattelin toiveikkaasti, että nuori laulaja olisi vähemmän perinteinen esiintyjä, mutta kummasti tangoihmisillä on tietynlainen tyylinsä. Varsinkin, jos vertaa viimekertaiseen esiintyjään, ei Benjaminin ohjelmisto suuremmin säväyttänyt. Sama kommentti kuin monien muidenkin tangomarkkinalaulajien kohdalla: hyvä ääni, mutta liian perinteinen biisi- ja tanssilajivalikoima.

Testasin ensimmäistä kertaa tosi tanssillisen näköistä hapsumekkoa, jonka hapsut näyttivät hapsuilta, mutta olivat oikeasti pitkiä lenkkejä. No eivätkös ne tarttuneet koko ajan johonkin kiinni, muun muassa ohi tanssivaan pariin. Onneksi he eivät näyttäneet pahastuvan. Myös omat sormeni sain jatkuvasti kiinni mekkooni. Olisi pitänyt uskoa jo kotona, kun mekko tarttui talvitakkini nappeihin kiinni, ettei homma tule sujumaan tanssiessa ainakaan yhtään paremmin. Tulipahan kokeiltua, toista kertaa ei ehkä tule...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti