20. helmikuuta 2017

Tanssii tähtien kanssa - 1. viikon tunnelmia

Ensimmäisen livelähetyksen aikana kävi juuri, kuten aavistelin. "Hei tota pitää kokeilla!" "Entäs tota, ei se niin vaikee voi olla". "Entä jos tota vähän muokkais ja tekiskin näin?" "Tota mä en kyl ehkä pysty tekee." "Tossa on joku oma tekniikka, ei sitä voi tosta suoraan tehä."

Vaikka tanssit ja tanssijoiden kehitys ovat vasta aluillaan, jo ensimmäisistä esityksistä löytyi joitakin kokeilukelpoisia juttuja. Ihan kaikki eivät silti ole toteutettavissa, esimerkiksi minä en milllään ilveellä saa nostettua jalkaani edes 90 asteen kulmaan, saati korkeammalle. Jotkut heitot tai pyöräytykset vaatisivat jonkun viisaamman kertomaan, millä tekniikalla ne kannattaa tehdä, ettei vain rysäytä miten sattuu. Nyt vain jäitä hattuun, ettei ahnehdi liikaa uutta, kun ei meinaa aina kaikkia vanhojakaan muistaa.

Kun ymmärtää tanssin päälle jotain, eivät tuomarien kommentit olleet enää yhtä hepreaa kuin aiemmin. Monesti nyökyttelin tv:n ääressä ja komppasin, että noinhan se juuri on. Kuvioiden nimet olivat pääosin tuttuja ja kommentteja osasi ennakoida esitysten perusteella. Kommenteissa tuli myös minulle uusia asioita sekä hyviä muistutuksia, joihin kannattaisi itsekin kiinnittää huomiota. Tanssii tähtien kanssa yhdistää sopivassa suhteessa huvin ja hyödyn näin tanssivan katsojan näkökulmasta.

Kokonaisuudessaan tuomaristo muistuttaa enemmän The Voice of Finland- kuin Idols-tyyliä, eli ketään ei lytätä suoraan, vaan kaikista tansseista etsitään myös hyviä puolia. Jukka Haapalainen pyrkii selvästi löytämään aina hyviä elementtejä, mutta häneltä tulee myös tosi pikkutarkkoja huomioita. Pisteet vastaavat yleensä kommentteja. Helena Ahti-Hallberg saattaa antaa positiivista palautetta, mutta silti suhteellisen huonot pisteet. Olisi kiva kuulla tarkemmin, mistä miinukset johtuvat. Kiira Korpi hehkutti vähän turhan paljon esityksiä - eivät ne kaikki ihan niin huippuhyviä olleet. Parhaimmatkin tanssijat kehittyvät ohjelman edetessä vielä aivan toiselle tasolle. Jorma Uotisen kommentit ovat aina yhtä odotettuja - voin kuvitella, kuinka hän kommentoisi minun tanssiani ilmaisulla "rytmikästä askellusta, joka lähestyy cha chata".

Ei voi muuta sanoa kuin että kilpailijat ovat päässeet aivan mahtavaan tilanteeseen: ihan joka perusjamppa ei saa yksityistä, laadukasta kilpatanssiopetusta maanantaista perjantaihin. Mikäli onnistuu pysymään kisassa loppumetreille asti, näiden viikkojen aikana ehtii kehittyä loistavaksi tanssijaksi! Näyttelijättäret Laura Malmivaara ja Anna-Maija Tuokko yllättivät ihan täysillä - heidän tangonsa ja jivensä olivat tosi hyvän näköisiä jo heti ekassa lähetyksessä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuinka taidokkaita tansseja ensi sunnuntaina nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti