4. maaliskuuta 2017

Kilpatanssiharkat - samba

Eilen mentiin koko tunti pelkkää sambaa, mikä sattuikin hyvin, koska lattareista tarvitsen kaikkein eniten harjoitusta juuri siinä. Vatsalihakset olivat pari päivää kipeänä viime perjantaisen sambaharjoittelun jäljiltä eli en ole selvästikään aiemmin käyttänyt niitä tanssiessa tarpeeksi. 

Viimeksi käytiin nopeasti perusaskelta ja huiskua, ja tanssini näytti yllättävän hyvältä verrattuna siihen, miten jäykältä samba on tuntunut. Nyt pureuduttiin entistä tarkemmin tanssiasentoon, lantion oikeaoppiseen liikkeeseen (mikä on aivan älyttömän vaikeaa!), kokeiltiin sambakävelyä ja lopuksi vielä vanhojen juttujen kertausta.

Lattareissa ei riitä, että lantio liikkuu, vaan sen olisi liikuttava tietyllä tavalla. Kuinka ollakaan, minä olin sambassa tehnyt juuri niin kuin ei pitäisi. Vaikka kilpatanssitunneilla tulee välillä turhautunut olo, tykkään siitä, että moniin yksityiskohtiin takerrutaan heti alusta lähtien. Esimerkiksi tanssiasentoon ja lantion käyttäytymiseen palattiin monesti. Tulin siihen tulokseen, että tuo lantion liike kannattaisi opetella hyvin, koska sen jos pystyy ottamaan tanssiin mukaan, samba näyttää hienolta, vaikka tekisi 2 minuuttia pelkkää perusaskelta. Jos lantion hallitsee, uusien kuvioiden opettelu on luultavasti siihen verrattuna yksinkertaista. Kuviot eivät kuitenkaan näytä miltään, jos on ihan pökkelö.

samban askeleet kuviot
Tämä kuvaa sambaa aika hyvin: kaikki entinen murskana, mutta pieni toivonkipinä on olemassa :D

Pelkästään eilen tuli niin paljon asiaa, että niissä riittää tekemistä seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Tämän aamuisissa omissa harjoituksissa saliin laskeutui syvä hiljaisuus, kun yritin otsa rypyssä muistella eilisiä oppeja ja saada kroppaa toimimaan. Mutta kaikkia palasia en vain saa vielä yhdistettyä, vaikken ottaisi edes tanssiaskelia, vaan treenaisin paikallani. Jossain sambakävelyssä lantion kierto on jotain täysin mahdotonta.

Näyttää siltä, että tunnit jatkuvat, vaikkei eilenkään ollut kuin kolme oppilasta. Ehkä tästä kevään mittaan vielä jotain tulee. Voi myös olla, että toukokuussa totean, etten osaa tanssia enää mitään. Ainakin nyt tuntuu, että viimeisetkin osaamisrippeet ovat samban suhteen hävinneet.

Pitäisi ehkä muistaa, että sambaakin on tarkoitus tanssia vain lavoilla, joten mikään pakko ei ole oppia täydellistä tekniikkaa. Lisäksi, ohjaaja tulee suoraan kilpatanssin huipulta ja jos itse on harjoitellut sambaa noin puoli tuntia viikossa reilun puoli vuotta, ja senkin osittain väärin, tasoeroa löytyy ja paljon. Ärsyttää vain, kun on nyt nähnyt selkeän opastuksen kanssa, mitä pitäisi tehdä, mutta oma kroppa ei liiku halutunlaisesti!

Kuva:  CC0 Public Domain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti