15. maaliskuuta 2017

Tanssii tähtien kanssa - viikot 3&4

Pari jaksoa ollaan päästy TTK:ssa eteenpäin, ja Hanna sekä Ali ovat joutuneet jättämään parketin. Veikkaan, että Alilla olisi ollut vielä paljon näytettävää, sillä viitteet olivat sen verran hyviä.    

Foxtrot ja paso doble ovat lajeja, joista en tiedä käytännössä mitään. Usein on vaikeaa arvioida, mitä mieltä tuomarit kyseisistä esityksistä aina ovat, mutta Lauran foxtrot oli niin sulavan ja hienostuneen näköistä, että siitä melkein osasi päätellä kommentit. Foxtrot on ehdottomasti opeteltavien tanssilajien listalla, sillä siihen sopivaa musiikkia soitetaan joskus lavoilla. Olisi siistiä liidellä noin kevyen näköisesti!  

Laura oli niin ylivoimainen, että se jäi tuosta jaksosta selvästi päällimmäisenä mieleen. Mustan Barbaarin olisin odottanut olevan liikkuvaisempi sambassa, koska hänen cha chansa oli jo hyvinkin sinne päin. Sambaan on kyllä paljon vaikeampi saada lantiota mukaan, se on nähty omakohtaisesti. Nostot taas näyttävät olevan hänelle ihan lastenleikkiä, pari nousee ilmaan yhtä helpon näköisesti kuin viiden kilon paino. Silti 10 tämän viikon nosto-pasosta oli liikaa.

Tällä viikolla oli lattarijakso, mutta oikeastaan mikään esitys ei säväyttänyt suuresti. Hiphop-mikälie-musiikki ei jaksa innostaa minua yhtään, ja luulenpa vain, että perinteisemmällä cha cha -biisillä Anna-Maija olisi pystynyt loistamaan enemmän, koska hän on selvästi tanssijatyyppi. Erikoisemmilla tempauksilla kalastellaan ehkä katsojaääniä, mutta perinteisemmällä Anna-Maija olisi voinut hyvinkin kisata tuomaripisteiden kärkisijasta.

tanssii tähtien kanssa 2017


Kolmosviikolla katsoin, että Kirsin tanssissa on tapahtunut edistystä mm. piruettien osalta - ja vielä spagaattikin tuli kaupan päälle. Eipä onnistuisi minulta edes puoliksi. Kirsi vaikuttaa tosi sympaattiselta, ja hänelle tuntuu sattuvan ja tapahtuvan. Jos minä menisin telkkariin esittämään sambaa, niin pyörtyisin minäkin - jo ennen kuin pääsisin edes parketille!

Jivessa oli joitakin tuttuja elementtejä, ja innoissani bongasin, että hei mä olen tehnyt tuon. Jotkut sanovat mieluummin tanssivansa itse kuin katsovansa muita, mutta olisi erittäin hyvä välillä seurata, mitä muut tekevät ja miten. Minä tutkin tarkoin, miten muut tanssivat samoja kuvioita ja liikkeitä kuin mitä itse olen tehnyt, sillä muiden jutuista voi löytää sellaisia kohtia, joita omassa tanssissa voisi parantaa.

Paso doble menee minun mielestäni kategoriaan "turhat tanssilajit". Siihen pitäisi osata rakentaa todella näyttävä ja monipuolinen koreografia, jotta sitä jaksaisi seurata. Myös perinteinen pasomusiikki on tylsää. Paso vaikuttaa kaikkein yksipuolisimmalta lattarilta eikä siinä ole oikein mitään ideaa. Muut lattarit ovat selvästi lattareita, mutta paso on vähän sellainen musta lammas, joka ei kuulu joukkoon. Sinänsä en yhtään ihmettele, että pasoihin valitaan ei-niin-perinteisiä juttuja, jotta saadaan ihmiset äänestämään. Kuten nähtiinkin, Alin perinteistä linjaa kunnioittavalla pasolla (joka ei näyttänyt hassummalta) hän joutui kotimatkalle.

Vaikka yleiskuva näyttäisi jäykähköltä, tuomareilta saattaa tulla mielenkiintoisia kehuja esimerkiksi vahvoista jaloista tai siitä, kuinka kauniisti jalat ohittavat toisensa. Kyseisiä ohitustilanteita ei tv-ruudulta kovin tarkasti näe, mutta toisaalta en ole ennen osannut ajatellakaan, että jalka voisi tehdä ohituksen rumasti. Pisteytys kaipaisi jotkut raamit, sillä hyvinkin eritasoiset esitykset voivat saada samoja pisteitä. Mennäänköhän tässä enemmän fiilispohjalta, kun joskus tekniikkaan takerrutaan enemmän ja välillä muut asiat menevät tekniikan edelle eikä sillä ole niin väliä. Voisi olla selkeät vaatimukset tietyille pisteille, joista olisi sitten mahdollisuus fiilispohjalta lisätä tai vähentää vaikka yksi piste. Näin tuomarointi olisi paljon oikeudenmukaisempaa.

Loppuun vielä hehkutuksia ammattitaidosta Katrille, Saanalle ja kameramiehille. Kolmosjaksossa Katri kaatui kävellessään portaita alas, mutta hän ei romahtanutkaan hallitsemattomasti lattialle, vaan jatkoi liikettä ja pyörähti tanssillisesti ympäri ja ylös kuin mitään ei olisi tapahtunut. Toki Musta Barbaari oli tässä apuna. Viime sunnuntaina Saana oli selvästi tosi sairaana, mutta tanssista sitä ei huomannut ollenkaan. Siinä on rautainen ammattilainen. Ja tietenkin iso plussa kameramiehille, jotka eivät menneet kuvaamaan lähikuvaa lattialla makaavasta Kirsistä, ja episodi jätettiin kokonaan tv-lähetyksen ulkopuolelle.

Ensi sunnuntaina on sitten vuorossa vakiojakso - ehkä silloin nähdään parempia suorituksia, kun ei ole stressiä putoamisvaarasta!

Kuva:  CC0 Public Domain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti