23. kesäkuuta 2017

Eksoottiset juhannustanssit Sukevalla

Sukeva Original juhannusjuhlat testattu! "Ennakkojuhannustansseja" tanssittiin jo torstaina LäpiValaisun tahtiin. Juhannusjuhlat on enemmän festarityyppinen tapahtuma, mutta koska torstaita mainostettiin nimenomaan juhannustansseina, ajattelin, että tapahtuma on joko sisätiloissa tai ulos on asennettu joku pieni tanssilattia. 

Kun portista pääsi sisälle, selvisi, ettei ollut kumpaakaan. Ulos oli rakennettu pienoiskokoinen festarialue. Kaljateltta oli tietenkin nimensä mukaisesti katettu, mutta tanssialue oli täysin taivasalla. Tämän vuoksi tanssilattiaakaan ei ollut, vaan sen virkaa toimitti hiekkakenttä. 

Onneksi tajusin ottaa mukaan lämpimän kaulaliinan. Siinä sitä sitten tanssittiin bleiseri päällä ja huivi tiukasti kaulan ympärille kiedottuna, jotta välttyisi vilustumiselta näin juhannuksen alla. Kuumaan lattaritunnelmaan ei oikein päässyt, mutta toisaalta paitakaan ei kastunut yhtään reippaasta tanssimisesta huolimatta.

original sukeva juhannusjuhlat läpivalaisu yhtye


Ennen LäpiValaisun aloittamista ohjelmassa oli karaoketanssit. Ne eivät kuulu suosikkeihini, sillä kappalevalinnat kallistuvat usein laahaaviin slovareihin, humppiin, tangoihin jne. LäpiValaisua ei kuitenkaan tarvinnut kovin kauaa odotella, ja sitten pääsikin kunnolla tanssimaan. Pidän LäpiValaisun tyylistä ja meiningistä, se kuuluu ehdottomasti suosikkitanssiyhtyeisiini!

Hiekkakenttä ei ole paras tanssialusta, mutta voisi niitä huonompiakin olla. Töitä joutui tekemään normaalia enemmän esimerkiksi spineissä, mutta muuten tanssi onnistui ihan hyvin. Lippu oli edullinen (10e), matka ei ollut pitkä, tanssijoita oli todella vähän eli tanssitilaa oli paljon, karaokea lukuun ottamatta musiikki oli hyvää ja tanssittavaa... 

Loppujen lopuksi tansseissa ei ollut muuta moittimista kuin viileä sää ja vilustumisen pelko. Siispä ei kannata olla liian ennakkoluuloinen. Hiekkakenttätanssiminen pakotti improvisoimaan, mutta sitäkin harjoitusta tarvitaan. Hyvän tanssijan pitäisi pystyä mukautumaan ja tanssimaan tilanteen mukaan. Seuraavat juhannustanssini ovatkin todennäköisesti vasta sunnuntaina, tutussa ja turvallisessa Kyllikinrannassa.

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti