17. kesäkuuta 2017

Kilpatanssin yksityistunnit & kilpatango

Kaavailin kesäksi taukoa tanssiharjoittelusta, mutta eihän siitä mitään tullut. Kilpatanssia on mahdollisuus jatkaa kesällä yksityistuntien muodossa sillä samalla Iinan salilla, jossa olen koko kevätkauden käynyt harjoituksissa. Tällaista tilaisuutta ei missään nimessä kannata päästää ohi, joten kesäohjelmani tulee sisältämään ohjattuja harjoituksia kerran tai kahdesti viikossa. 

Normaalisti yksityistunteja otetaan kai siinä vaiheessa, kun ollaan kilpailemassa tosissaan. Mutta jos on tilaisuus opetella kilpatanssin alkeita ammattilaisen ohjauksessa, niin miksi ei? Hinta on mielestäni edelleen hyvin huokea, ja vastinetta rahalle saa todellakin. Massakurssiin verrattuna on aivan eri tavalla hyödyllistä, kun tanssiessasi ohjaaja kävelee vieressä ja kyttää kaikki mahdolliset korjaustarpeet. Näin virheelliset jutut tulee korjattua heti.

Odotin mielenkiinnolla kilpatangoa, sillä minulla ei ollut juuri mitään käsitystä siitä, kuinka paljon se teknisesti eroaa perus lavatangosta. Varoivaisesti ajattelin, ettei kilpatango niin vaikeaa voi olla, olenhan tanssinut tangoa säännöllisesti lavoilla. Mutta ei se määrä, vaan laatu! Olisi aika tärkeää tanssia myös oikein, jotta harjoittelusta ja tanssikilometreistä olisi hyötyä.

kilpatanssi yksityistunnit kilpatango
Ehkä jossain välissä ehtii myös löhöillä!

Mitä olen tehnyt oikein, niin tangoamiseni on ollut tasaista, eikä pääni ole pomppinut. Suunnilleen kaikki muu piti korjata. Kilpatangon lähtöpisteessä oikean jalan tulee olla hieman vasenta taaempana, ja jalkojen kiinni toisissaan. Tähän piti kiinnittää jatkuvasti huomiota, sillä lavatangossa olen jälkimmäisellä nopealla tottunut tuomaan jalan toisen viereen.

Tanssiasentoni on ollut liian etupainotteinen, eikä liike ole ollut niin soljuvaa kuin olisi tarkoitus. Lisäksi korjausta tuli muun muassa nilkkojen suoristukseen ja siihen, että kaikki askeleet pitää viedä kannalle asti. Tangon avausta olen tehnyt aiemmin paljon helpommalla tavalla kuin miten nyt neuvottiin, mutta ehkä tämän virallisen version voisi opetella seuraavaksi.

Kuten olen todennut jokaisen kilpatanssitunnin jälkeen, kilpatanssi on vaikeaa! Nyt 8/10 kilpatanssilajiin tutustuneena tuntuu täysin mahdottomalta ajatukselta, että kaikki 10 lajia voisi joskus hallita oikeasti hyvin.

---

Kilpatanssin lisäksi kesäohjelmaani sisältyy niinkin mielenkiintoinen aihe kuin gradu. Kävin kesäkuun alussa esittelemässä gradun alustavat tulokset, ja nyt ainut puuttuva suoritusmerkintä on itse gradu. Kumma juttu, miten motivaatio työn viimeistelyyn tippuu aikalailla nollaan, kun siirtyy työelämään. Gradu olisi helppoa vain jättää tekemättä. Kun töissä paahtaa jatkuvasti täysillä, kotona tekee mielellään jotain muuta kuin lukee tieteellisiä artikkeleita tai pähkäilee sen verran fiksuja johtopäätöksiä, että ne kehtaa julkaista. 

Aiemmin kaavailin, että gradu olisi näillä main jo palautettu, mutta ehkä realistisempaa on ottaa tavoitteeksi, että gradu olisi arvostelussa kesän loppuun mennessä. En kuitenkaan saa papereita kesän aikana, koska graduja tuskin tarkastetaan näin loma-aikaan. Valmistuminen menee joka tapauksessa alkusyksyyn, ja työpaikan varmistuttua sillä ei ole käytännössä mitään väliä, valmistunko maisteriksi nyt vai esimerkiksi vuoden päästä. Saattaapa olla, että pidän vielä muutaman viikon gradutauon ja keskityn ihan muihin juttuihin. Elokuussa voisi yrittää rykäistä työn loppuun.

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti