10. kesäkuuta 2017

Uudet lattarikengät ja korkosuojien asennus

Viikko on ehtinyt hurahtaa jo lauantaihin asti ja tanssiraporttikin on kirjoittamatta viikon takaa. Koko viikko on mennyt paitsi töissä ahertaessa myös asuntokauppoja hieroessa ja tulevia vuokrausasioita järjestellessä. Jossain välissä olen ehtinyt vähän nukkuakin. Osakesijoittamisen oheen kokeilen siipiäni myös asuntosijoittamisen puolella. Menen pian tekemään kaupat ja siitä se lähtee! 

Viime sunnuntaina olin siis jälleen Kyllikinrannassa, jossa esiintyi ilmeisen harvoin keikkaileva Janne Raappana. Jos ollaan rehellisiä, en olisi tunnistanut henkilöä, enkä kuullut kovinkaan suurta eroa Taikakuun nykyiseen solistiin Juha Metsäperään. Huomaa, etten ole Taikakuun tosifani... Tanssijoita oli jo enemmän liikenteessä kuin avajaisissa ja sääkin oli vihdoin kesäisen lämmin. Vain hyttyset puuttuivat, ei siis valittamista!

Päällimmäisenä sunnuntaista jäi mieleen, etten enää tiedä, miten cha chata pitäisi tanssia. Tansseja edeltävänä perjantaina sain kilpatanssista tarkat ohjeistukset cha chan perusaskeleen tanssimiseen, mutta en pysty linkittämään läheskään kaikkea vielä omaan tanssiin. En osaa päättää, keskittyisinkö tanssiasennon pitämiseen, lantion kiertoon vaiko polvien sijaintiin ja takajalkojen kääntämiseen. Lopputulos on se, etten tee näistä mitään ja palaan siihen entiseen, tuttuun tyyliin. Se tuntuu kuitenkin hölmöltä, koska nyt tietää, miten täysin pielessä se on. No, lavatansseissahan ei ole sääntöjä...

Portdance PD636 kilpatanssikengät lattarikengät


Uuden työpaikkani kunniaksi ja kilpatanssiharjoittelua innostamaan ostin itselleni upouudet lattarikengät. Aiemmin ostamani käytetyt kengät olivat pidemmän päälle kuitenkin liian kapealestiset ja remmit pureutuivat kipeästi varpaideni väliin. Näissä Portdancen kengissä ei ole remmejä, ja lestin kohdalla on säätömahdollisuus.

Kengissä on normaali mitoitus eli kokonumerojen kanssa ei tarvitse arpoa: 40-kokoiseen jalkaan menee 40-kokoinen kenkä. Kengän malli on Portdance PD636 ja korkoa 5 cm. Kilpatanssikengäksi matala, alaspäin levenevä korko on ehdottomasti paras tällaiselle aloittelevalle kilpatanssijalle. Kengät ovat todella tukevan ja napakan tuntuiset - niillä pitäisi pysyä pystyssä, vaikkei omaisikaan maailman parasta tasapainoa, kuten minä. Jalan päältä kiedottava naru antaa lisätukea.

Kilpatanssikengissä käytetään korkosuojia, joten niiden asentaminen oli ensimmäinen tehtävä heti kenkien sovituksen jälkeen. Mutta kuinka saada korkosuojat helpoiten paikalleen? Suomen Tanssitarvikkeen blogissa on esitetty ohjeet korkosuojien asentamiseen. Ohessa Tanssitarvikkeen ohjeiden mukaan toteutettu asennus kuvallisesti:


korkosuojat kenkiin
Korkosuojat alaspäin leveneville koroille
korkosuojat kilpatanssikengät

Ensin ohje käskee hieman lämmittämään suojia - kädenlämpö riitti ainakin tässä tapauksessa.

korkosuojat kenkiin
Asennus suositellaan aloitettavaksi terävien kulmien puolelta.

Sitten käytetään voimaa ja pyöräytetään suoja koron kaarevan puolen yli.

korkosuoja kilpatanssikenkä
Ja suoja on paikallaan - tanssiminen voi alkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti