10. heinäkuuta 2017

Raapaisu wieninvalssista

Flunssa alkaa olla taittunut, ja kilpatanssiharjoitukset jatkuivat perjantaina. Nyt kokeiltiin wieninvalssin alkeita, joten tuntemattomista lajeista jäljelle jää enää paso doble. Minulla ei ollut wieninvalssista oikeastaan mitään tietoa ennakkoon. Puolen tunnin perusteella se iskee yhtä vähän kuin tavan valssi. Onhan wieninvalssi ihan hienon näköistä, kun sen osaa hyvin, mutta jos joku valssi pitäisi valita, niin hidas valssi on olisi minun valintani. Wieninvalssi on tempoltaan nopeaa, joten musiikkiin ei ihan päästy tanssimaan, mutta jonkinlainen käsitys perusaskeleesta nyt on. Katsotaan, kuinka paljon siihen viitsii käyttää harjoitusaikaa.

Lähes kaikkien lajien tanssiasennoissa on suuria ongelmia rakennevikaisen alaselkäni takia. Pari viikkoa sitten työhöntulotarkastuksessa lääkäri antoi ryhdistäni tuomion: notkoselkä! Tuntuu mahdottomalta saada itsensä oikeaan tanssiasentoon tai varsinkaan pitäytyä siinä, koska selkä tarvitsee aina erityishuomiota. Wieninvalssissa piti tyytyä melkein-oikeaan asentoon.

wieninvalssi kyllikinranta tanssit


Loppupuolikas tunnista mentiin sambaa. Tulin siihen tulokseen, että on parempi aloittaa samban harjoittelu vain kiertämällä lantio eteenpäin ykkösellä ja kakkosella. Tätä harjoitusta kokeiltiin tunnilla, eikä se niin pahan näköistä ollut, vaikka lattarikasi puuttuukin. On tuo parempi kuin epätoivoinen kasin vääntäminen, joka menee vähän sinne päin. 

Ohjaaja joutuu välillä ohjeistamaan meitä kuin uhmaikäisiä pikkulapsia: "Eiei, ei noin, ei, ei sinne..." Mutta suoran palautteen hyvä puoli on se, että kaikki tulee heti korjattua. Tai ainakin tietää, että jos teen asian näin, niin metsään menee. Vaikka korjauksia riittää loputtomasti, olen edelleen menossa jokaiselle tunnille suurella mielenkiinnolla. On se kilpatanssi hieno laji!

---

Kyllikinrannan tanssit ovat jääneet tänä kesänä vähemmälle, mutta eilen olin taas "kotilavallani". En muistanutkaan, miten hyvältä Suvi Karjula & In the Mood kuulostaa! Heillä oli hieman tavallisesta poikkeava ohjelmisto - minulle paljon tuntemattomia biisejä, mikä oli tosi iso plussa. Taukomusiikkina taisi olla jopa AC/DC:tä! Suvi ei yritä yliesiintyä, vaan hän on oikein miellyttävän oloinen artisti. He pääsivät nyt niin sanotusti korvan taakse. Tanssittua tuli reippaalla otteella kolme tuntia, ja sillä pärjää taas keskiviikkoisiin kilpatanssiharjoituksiin asti.

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti