16. heinäkuuta 2017

Kilpatanssiharkat: Edistystä wieninvalssissa

Kilpatanssiharkoissa jatkettiin viimekertaista wieninvalssia. Nyt sujui jo astetta paremmin ja edistystä oli havaittavissa! Kilpatanssi ei tosiaankaan sovi lyhythermoisille, jotka haluavat edetä mahdollisimman nopeasti eteenpäin. Perjantainakaan ei varsinaisesti edes tanssittu, vaan käytiin perusteellisesti läpi wieninvalssin vasemman käännöksen askeleet, painopisteet ja etenkin jalkaterien suunnat, jotka ovat usein hukassa. 

Vieläkin perusteellisemmin eli noin puolet tunnista harjoiteltiin sitä, miten askel otetaan eteenpäin ja miten taakse. Kilpatanssissa on mahdollista joutua tilanteeseen, jossa tuntuu, ettei osaa enää kävelläkään oikein. Lähinnä lantio on se ongelmakohta, jonka paikkaa pitää hakea. Jos lantio on väärässä kohdassa, askeleen ottaminen ei näytäkään yhtä hyvältä eikä se mene kilpatanssin silmin oikein.

Tangon kanssa oli ihan sama juttu eli varsinkin taaksepäin suuntautuvien askelien ottamista piti harjoitella erikseen ja pitkään. Tangossa ja wieninvalssissa on kuitenkin erilainen tanssiasento, joten tango-opeista ei suoranaisesti ollut tässä hyötyä.

Toinen asia, joka pitäisi muistaa wieninvalssin lisäksi ainakin hitaassa valssissa, on laskeutuminen alas ennen liikkeelle lähtöä. Minä lähden usein liian kiireellä etenemään, jolloin laskeutuminen tapahtuu samalla, kun otan ykkösaskelta. Oikeaoppisesti ennen ykköstä ollaan jo niin alhaalla kuin on tarpeellista, ja ykkösaskel otetaan tasaisesti etenemällä.

kilpatanssi yksityistunnit wieninvalssi


Pitää vain jaksaa keskittyä pieniin juttuihin ja treenata niitä koko tunti, niin lopputunnista peilissä näkee todennäköisesti edistystä lähtötilanteeseen. Ja on aika tärkeää osata ottaa askeleet oikein, koska miltä muu tanssi näyttää, jos perusasia on pielessä? Siinä ei auta sata ja yksi kuviotakaan.

Wieninvalssi ja muukin ohjattu kilpatanssiminen jää nyt pienelle tauolle, mutta elokuussa olisi tarkoitus jatkaa. Kilpatanssin suosio Iinassa oli sen verran vähäistä, että ryhmätunnit eivät jatku enää syksyllä, mutta tilalle on tulossa latinorytmejä sisältävä viikkotunti saman kilpatanssiohjaajan vetämänä. Eli luvassa on ilmeisesti lattaritansseja ei-niin-kriittisellä otteella kuin kilpatanssissa - täytyy käydä testaamassa! Varsinaista kilpatanssia on mahdollista jatkaa näin yksityistunteina, mikä on minusta paljon parempi vaihtoehto kuin ryhmätunnit.  

---

Kiuruveden Iskelmäviikoilla olisi ollut tosi hyviä tanssiorkesterita, mm. LäpiValaisu, Patajätkä, Hurma... Mutta onnistuin taas tänäkin vuonna ohittamaan tapahtuman ihan kokonaan. Sitä on liian jumiutunut viikonlopputansseihin, että arkena harvoin edes ajattelee, että olisiko jossain tansseja. Eilen ajattelin, että jos vaikka illalla kävisi katsomassa, minkälaiset tanssit Iskelmäviikolla on. Siellä olikin vain laulukilpailun finaali, Yö ja Kake Randelin. Just joo, ei kiitos. Ehkä sitten ensi vuonna...

Kyllikin tämäniltaiset esiintyjät ovat jo melkein liian tuttuja talvikaudelta, joten enää ei jaksa. Eilen Maaningalla olisi ollut ihan hyvä Tomi Markkola, mutta lyhyempi ajomatka houkutteli Kiuruvedelle Puistorinteelle. Esiintymässä oli Armi Tenkula & Afrikan tähti, joka on jäänyt mieleen joistakin Runnin tansseista. Heillä on tosi reipas meno - tuntui, että melkein joka toinen kappalepari oli nopeatempoista musiikkia. Tällainen yhtye oli jotakin poikkeuksellista verrattuna normaaleihin Puistorinteen artisteihin. Tästä tanssiviikonlopusta jäi hyvä mieli!

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti