20. lokakuuta 2017

Harvinaisen hyviä harjoituksia

Tiistain yksityistunnilla otettiin hitaan valssin koreografia tarkempaan tarkasteluun. Ajattelin, että olisi hyödyllistä näyttää koreografiaa myös toiselle ohjaajalle, jotta näkee, minkälainen näkemys ja ote hänellä on siihen. Kaksi erityyppistä ohjaajaa täydentävät hyvin toisiaan - vaikka molemmat painottavat perusasioita, he tarttuvat tanssissa hieman erilaisiin kohtiin.

Ohjaaja katsoi koreografialapun kerran läpi, että ahaa tämä menee näin, ja sen jälkeen paperia ei enää tarvittu. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että itsehän en vieläkään muista koreografiaa ulkoa... Tämä tunti oli loistava, koska ohjaaja näytti rautalangasta vääntäen askeleet ja suunnat. Samalla näki, miten upealta lopputulos näyttää, kun oikeasti osaa hitaan valssin. Sitten koreografia piti tanssia läpi yksin, ohjaajan seuratessa vieressä.

Vakiotansseissa nainen ei (kai?) voi suunnille oikein mitään, mutta askeleissa pelkkä jotenkin seuraaminen ei riitä. Minäkin olen pystynyt tanssimaan koreografian, mutta osan askeleista olen ottanut hieman vääriin kohtiin. Myös tanssiasennossa on ollut joitakin ihmeellisyyksiä, ja näihin kaikkiin tuli taas paljon lisäselvennystä. 

Vikkarien ohjattuja tiistaiharjoituksia ei pidetty, mutta eilen oli vuorossa lattareita. Viime viikolla jive-loppurutistukseen ei meinannut löytyä enää innostusta, ja ohjaaja kommentoikin jiveani tasapaksun chassen takia lavatanssiksi. (On kyllä harvinaisen kierosti järjestetty, että raskas jive on kilpatanssissa viimeinen tanssittu laji.) Tällä viikolla tanssin jiven niin hyvin kuin pystyin. Ohjaajan mielestä jiven perusaskeleeni on "tosi hyvä, jopa harvinaisen hyvä". Vaikka rock-askeleessa on korjattavaa, baunssi löytyy ja askellus rullaa. Ohhoh!

Sambassa on harjoiteltu tuttua E-luokkaan sopivaa koreografiaa. Jonkin verran hidastettuna se menee ihan ok, mutta kilpailunopeudessa traveling voltani näyttää vähemmän hyvältä. Se on vielä liian kiireisen laukkaamisen näköistä eli kaipaa paljon toistoa hitaampaan tempoon. Cha chassa ja rumbassa on mietiskelty paria uutta kuviota, ehkä niihinkin alkaa kohta muotoutua jokin sopiva koreografia.

tanssikengät haljasnahkapohja harjaus

Tanssiharjoitusten lomassa täytyy huomioida myös varustehuolto! En tiedä, mikä on oikeaoppinen harjausväli haljasnahkapohjaisille kengille, mutta minä olen harjaillut niitä vain silloin, kun pohjat ovat alkaneet tuntua liukkailta eli noin parin-kolmen harjoituskerran välein. Pidän kenkäpussissa aina varuilta harjaa mukana, koska liukastelu tanssilattialla ei tunnu kovin kivalta eikä ainakaan helpota tanssimista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti