7. lokakuuta 2017

Kiellettyjä kuvioita

Tähän harkkaviikkoon kuului vain yksi lattaritunti, mutta tanssivihkooni kertyi taas pari sivua uutta asiaa. Uuden tiedon määrä alkaa tuntua siltä, että kohta olisi syytä alkaa käydä vapaaharjoituksissa pohtimassa juttuja ihan rauhassa itsekseen. 

Cha cha & Rumba

Vaikka olen yrittänyt keskittyä pienessä etukenossa tanssimiseen, ohjaaja huomautti jopa takakenossa tanssimisesta, jolloin esimerkiksi lukkoja ei pysty tekemään oikein. Jos tarkkoja ollaan, pieni etukeno ei riitä, vaan oikea asento on sellainen, että ilman parin vastapainoa horjahtaisi/joutuisi ottamaan askeleen eteenpäin säilyttääkseen tasapainonsa. Koeta siinä sitten tanssia!

Natural topissa (pyörivä liike) miehen askeleet eivät ole aivan yksinkertaisia, mutta nainen pääsee paljon helpommalla. Minun pitää lähinnä keskittyä siihen, että sisemmän jalan ulkosyrjää käännetään sisäänpäin, jotta tanssi kulkee ympyrää, eikä lähde seikkailemaan.

Rumban Opening outissa sain ohjeeksi, että jalkoja ei viedä taakse ristiin, vaan ne pidetään lankulla. Eilisellä tunnilla mietin monta kertaa, muun muassa tämän kuvion kohdalla, "miksi en ole tajunnut tätä aiemmin?" Ehkä se vain on niin, että itse ei huomaa eikä tiedosta jo automatisoituneita liikkeitään. Toisaalta itsekseen pohtimiseen ei kannata käyttää liikaa aikaa, koska osaava kilpatanssiohjaaja kertoo saman tien tanssinäytteen nähdessään, miten liikkeitä voi parantaa/helpottaa ja miten.

kilpatanssi e-luokka kuviot


Jive

Kun ohjaajalle esitteli muutamia lavatansseissa tehtyjä kuvioita, niitä ei ollut olemassa tai ne olivat kiellettyjä E-luokassa. Sallitut kuviot eri luokkiin on tarkoituksella mietitty, koska ylempien luokkien kuviot vaativat jonkin verran aiempaa osaamista. Lavatansseissa tulee tehtyä kuvioita kaikista luokista + vapaita kuvioita, joten kilpatanssissa pitää keskittyä, jotta pysyy E-luokan rajoissa. Ja tarkoitushan olisi oppia tanssimaan perustanssi ja –kuviot hyvin.

American spinissä sain ohjeeksi tehdä sen vartalolla, nyt olen käyttänyt liikaa käsivoimia. Mies antaa kädellä vauhtia, mutta liike on todella pieni, ehkä enemmän vain näön vuoksi.

Ohjaaja sanoi heti ensimmäisellä tunnilla, että (lava)tanssiamme pitää karsia ja tehdä asioita helpommin, jotta tanssi muuttuu kilpatanssiksi. Tanssiasennot ja syvällisempi tanssitekniikka ovat asia erikseen, mutta tietyllä tavalla kilpatanssi on helpompaa kuin lavatanssi, koska kaikki on mietitty tarkoin, miten mikäkin liike on käytännöllisintä tehdä.

Suunnilleen jokaisen kuvion jälkeen ohjaaja sanoo, että asia X kannattaa vielä tarkistaa kuntoon, jotta tanssi helpottuu. Monessa liikkeessä ohjaaja on näyttänyt helpomman tavan toimia ja kuinka ollakaan, tanssi tuntuu paljon sujuvammalta. Eihän tämän näin pitänyt mennä!? Luulin tanssineeni nimenomaan lavoilla helposti ja rennosti.

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti