14. lokakuuta 2017

Päivitetyt tanssitavoitteet

Tykkään asettaa itselleni tavoitteita ja nyt olen taas kerran miettinyt, mihin suuntaan olen tanssiharrastukseni kanssa menossa. Suurin lavainnostus on hiipunut ja kilpatanssi noussut ykköslajikseni. Mutta mitä havittelen alkaneella kilpatanssiurallani?

Enintään 10 tanssilajia

Jos harjoittelee 20 eri lajia, on erittäin vaikeaa olla hyvä kaikissa. Aloittelevana lavatanssijana tavoitteenani oli opetella mahdollisimman monta eri tanssilajia. En asettanut itselleni mitään osaamistavoitteita, enkä oikein tiennyt, mihin keskittyä tai mitä harjoitella. Kunhan vain oppisi äkkiä tanssimaan kaikki maailman lajit.

Nyt tavoitteeni on opetella mahdollisimman hyvin vain valikoidut tanssilajit. Kilpatanssi vei mukanaan heti ensimmäisten tuntien jälkeen, joten valikoidut tanssilajit ovat minulle yhtä kuin kilpatanssi. Tanssilajit ovat siis karsiutuneet kymmeneen kuin itsestään. Minusta F- tai E-luokkalaisena ei kuitenkaan ole mielekästä harjoitella vielä pasoa ja wienervalssia, jotka tulevat mukaan vasta C-luokassa, joten aloitan vain kahdeksalla lajilla. 

Lavatansseissa kävijänä on periaatteessa pakko opetella kaikki siellä soitetut lajit, mutta olen siinä pisteessä, että pystyn tanssimaan ne kaikki vähintään perustasolla. Esimerkiksi humpan tai salsan tanssijana minulla ei ole kiinnostusta enää kehittyä, mutta lattareissa haluan olla parempi tanssija kuin ennen. Alkuperäinen syy lähteä kilpatanssiin oli oppia erityisesti lattaritekniikkaa, johon aionkin keskittyä eniten.


tanssi tavoitteet kilpatanssin alkeet


Kilpatanssilajeja aion opetella siinä tahdissa kuin jaksan ja siinä laajudessa kuin tulen kohtuullisella työllä oppimaan. En havittele kilpatanssin maajoukkuepaikkaa, vaan olisin enemmän kuin tyytyväinen keskitason taitoihin. Jos opin paremmaksi kuin keskitason tanssijaksi, se on vain plussaa. Kun miettii, että huipputaitojen hankkiminen kestäisi aktiiviharjoittelulla sellaiset 10 vuotta, niin kummasti alkaa keskitasokin riittää.

Suurta kilpailuintoa ei ole vielä syttynyt, mutta toisaalta olen ajatellut, että voisi olla mielenkiintoista käydä kokeilemassa, minkälainen meno E-luokan kisoissa on. Kuinka hermot kestäisivät kisatilannetta - jäisinkö viimeiseksi vai toiseksi viimeiseksi? Vai yllättäisinkö ja kipuaisin mitaleille?

Tanssitietouden levittäminen

Blogini avulla toivon lisääväni ihmisten tietoisuutta kilpatanssiharrastuksesta ja vähentäväni mahdollisia ennakkoluuloja kilpatanssia kohtaan, sillä suhtaudun siihen omasta mielestäni melko rennolla otteella. Kilpatanssiaiheisia blogeja ei pilvin pimein ole, joten jospa saisin avattua tuota mystistä maailmaa ja varsinkin kilpatanssin alkutaivalta.

Konkreettinen keino osoittaa, ettei paritanssi ole pelkästään "mummojen ja pappojen" harrastus, on käydä näyttäytymässä muuallakin kuin tanssilavoilla ja -ravintoloissa. Aion tänäkin talvikautena järkyttää nuorisoa baareissa ja yökerhoissa. Naureskelun lisäksi paritanssi herättää usein myös kiinnostusta, joskus jopa tiukan kysymyspatteriston tai tanssinopetuspyynnön. Jos tanssin lomassa voi inspiroida ihmisiä sen verran, että he alkavat tosissaan suunnitella tanssiharrastuksen aloittamista, niin se ei ole yhtään huono juttu!

Ja vielä bonuksena: työpaikkani tukee erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja, etenkin liikuntaa. Olen mielessäni kaavaillut jonkinlaisen tanssitunnin/-vuoron järjestämistä työntekijöille. Tämä on vasta suunnitteluasteella, mutta jotain tanssijuttua aion kehitellä ja ehdottaa. Eihän sitä tiedä, minkälainen tanssiryhmä työpaikallani saadaan kasaan. Tästä lisää myöhemmin, mikäli hanke lähtee etenemään!

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti