24. marraskuuta 2017

Sambalanteiden jäljillä

Maanantain yksityistunti

Olen jo pitkään odottanut, milloin samba loksahtaa kohdilleen, ja nyt oli lähellä! Tämä oli yksi hyödyllisimmistä tanssitunneista lyhyen tanssihistoriani aikana. Kokonainen tunti harjoiteltiin pelkkää samban lantiokasia. Viikko sitten siitä ei tullut yhtään mitään, mutta tällä viikolla se vain lähti.

Harjoituksessa seisoimme pienessä haara-asennossa siirtäen painoa selkeästi jalalta toiselle. Samalla tehtiin baunssia ja treenattiin lantion kiertoa. Liikkeen tuli olla jatkuvaa, eikä se saanut pysähtyä chachamaisesti sivuilla. Jalkaa ei saanut suoristaa sivussa, vaan suoristumisen aikana oltiin jo ponnistamassa toiselle jalalle. Samalla tuli muistaa mm. vanhat tutut vatsalihasten rutistukset ja alaselän työntö taaksepäin.

Polvet eivät saisi kääntyä sisäänpäin, mutta minulla se tapahtuu baunssissa luonnostaan. Sitä tulisi välttää, koska siten polvet hajoavat pidemmän päälle. Sama ongelma tuli esille jo keväällä vakioiden laskujen kanssa.

Tällä tunnilla oli ihan erilainen meininki kuin viimeksi, ja ohjaajakin kehui parannusta. Sain juonen päästä kiinni, ja peilissä näkyi oikean kilpasamban näköistä liikehdintää. Välillä tuli oikosulkuja, mutta enimmäkseen ihmettelin peilikuvaani, että mistä tuollainen liike yhtäkkiä kuoriutui! Seuraava askel on harjoitella tanssimaan sama kasi eri kuvioihin.

Kyllä se siitä. Tämä oli jo niin suuri askel eteenpäin, että humppasamba jää hyvää vauhtia jälkeeni :D Samba on hienoin lattari, ja sen aion nyt opetella kunnolla.

samba lantion kasi kilpatanssitunti


Tiistain "vakiot"

Toinen vakiotanssipari ei taaskaan ollut paikalla, joten saimme yksityisopetusta ja kävimme E-luokan lattarit läpi. Vaikka maanantaina pystyin tekemään omaan taitotasooni nähden superhienoa kasia, en pysty yhdistämään sitä vielä kilpanopeuksiseen musiikkiin. Tanssi oli siis "vähän" jäykemmän näköistä. Silti ohjaaja sanoo, että samba on hyvä (E-luokkalaisiin verrattuna). Oli miten oli, mutta itse en ole tyytyväinen.

Myös cha chata ohjaaja kehui paljon paremmaksi kuin mikä lähtötilanne oli syyskuun alussa. En itse ole huomannut mitään muutosta, mutta ehkä yksityistunneilla jauhetut perustekniikat ovat salakavalasti siirtyneet jollain tasolla tanssiin?

Eilen oli täysin omatoimiset harjoitukset, sillä paikalla ei ollut ohjaajaa eikä muita tanssijoita. Kertasimme pikaisesti kaikki E-luokan tanssit. Nämäkin ovat hyödyllisiä treenejä, koska asioita voi miettiä ja mallata ihan rauhassa, eikä uutta asiaa tule sotkemaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti