22. joulukuuta 2017

Rumbaa ja Hip twistiä etsimässä

Tiistaina oli kahden ja puolen tunnin harjoitusputki: ensin normaali viikoittainen yksityistunti, jonka jälkeen "ryhmätunti", johon ei taaskaan tullut ketään muita.

Rumba

Perustekniikkatunnilla vaihdoimme samban vaihteeksi rumbaan. Lantion liike oli samankaltainen kuin sambassa, mutta polvien piti pysyä suorina. Tämän vuoksi rumba tuntui yhtäkkiä mahdottoman vaikealta. Minä olen selvästikin koukistanut polvia aiemmin, koska nyt tanssista ei tullut suorin polvin mitään.

Sambassa löytynyt lantiokasi hävisi kokonaan, vaikken kokeillut kuin rumban perusaskelta. Onneksi rumbaa ei tanssita vielä E-luokassa! Jos samban löytymiseen meni 8 kuukautta, ehkä rumba alkaa sujua ensi syksynä...

rumba perusaskel cha cha hip twist


Hip twist

Cha chan Natural top (pyörivä kuvio) päättyy meillä hip twistiin. Aiemmin ohjaaja ei ole sanonut mitään, mutta nyt hän neuvoi, kuinka se tehdään oikein. Ihan kuin olisi tehnyt eri kuviota kuin ennen, sillä oikeaoppisesti se kääntyy vähintään puoli kierrosta, mieluiten 3/4.

Ohjaaja ei kerro heti kaikkea, vaan vasta sitten, kun uskoo että oppilas pystyy vastaanottamaan tiedon ja hahmottamaan asian käytännössä. Korjaamiset ja uusien asioiden kertominen on siis enimmäkseen positiivista, koska silloin voi pitää itseään vähintäänkin kehityskelpoisena! Jos en edistyisi, ohjaaja teetättäisi vain samoja perusasioita.

Suurin osa paineista hip twistin tekemisessä kasaantuu miehen harteille, sillä hänen on osattava ohjata vasen kätensä juuri oikeaan suuntaan, jolloin nainen kääntyy tukijalan varassa oikeaan suuntaan ja riittävän paljon. Minä sain tehtäväkseni vain kertoa, jos miehen vienti ei ole kohdillaan. 

Tässä huomataan, kuinka vientiä tarvitaan kilpatanssissa yhtä lailla kuin lavatanssissa. Hip twistiä on vaikeaa, ellei mahdotonta vain "liimata yhteen", kuten kilpatanssia joskus kuvaillaan. 

Muita huomioita

  • Kilpatangossa tuntuu oudolta astua aina joko jalan sisä- tai ulkosyrjällä
  • Jivessä mies tanssii paikallaan aina, kun kuviot sen mahdollistavat. Nainen on se, joka liikkuu miehen ympärillä. Jos molemmat liikkuvat, tulee kiire.

Eilen olisi vielä ollut syyskauden viimeiset harjoitukset, mutta ne oli skipattava. Nyt joulun viettoon ja välipäivinä takaisin tanssisalille! Myöhemmin luvassa myös testikokemuksia vakiotanssikengistä ja kilpatanssin harjoituskengistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti