Avoimen väylä tietotekniikkaan

Jyväskylän yliopistoon pääsee tietotekniikan tutkinto-opiskelijaksi (ainakin kevään 2020 haussa) suorittamalla seuraavat kurssit vähintään arvosanalla 3/5:

  • Tietokone ja tietoverkot työvälineenä (2 op)
  • Web-julkaiseminen (2 op)
  • Tietoverkot (5 op)
  • Ohjelmointi 1 (6 op)

Muita vaatimuksia ei ole, ja kaikki nämä kriteerit täyttävät hakijat valitaan. Kaikkein parasta on se, että nämä DEFA-hankeeseen kuuluvat kurssit voi suorittaa ilmaiseksi. Kurssit joutuu maksamaan ilmoittautuessa, mutta suorituksen jälkeen voi hakea maksun palautusta. Aika hyvä diili, eikö!

jyu-tietotekniikka-avoimen-väylä

Jätin tänään Opintopolussa hakemukseni. Kolme kursseista on suoritettu vähintään kolmosella, ja Ohjelmoinnista puuttuu enää tentti – ei siis yhtään paineita tulevassa tentissä. 😀

Olin aiemmin opiskellut ohjelmoinnin perusteita, mutta muuten lähdin opintoihin aikalailla nollasta. Web-julkaisemisessa ja Tietoverkoissa suurin osa opiskeltavasta asiasta oli minulle täysin uutta. Mikään kursseista ei ollut ylitsepääsemättömän vaikea, ja vähintään kolmosen arvosanan sai ihan kohtuullisella työmäärällä. Jos ohjelmoinnin kurssilla on yhtään skarppina ja tekee paljon tehtäviä, uskon, että kolmosen pitäisi tulla helposti.

Kolmessa ensin mainitussa kurssissa arvosanaan pystyi vaikuttamaan sillä, kuinka paljon viitsi tehdä tehtäviä. Ohjelmointi on ainut kurssi, jossa pelkkä tentti määrää arvosanan. Siihenkin sai keräiltyä hyvityspisteitä tekemällä riittävästi harjoitustehtäviä kurssin aikana. Oppimisen kannalta tällaiset “pisteidenkeräilykurssit” ovat paljon hyödyllisempiä kuin aiemmista opinnoistani tutut kirjatentit.

Valmistuin ekonomiksi vuonna 2017, enkä ole vielä varma, mitä aion näiden IT-opintojen kanssa tehdä. Täysi alanvaihto ei ainakaan vielä houkuttele, mutta toivon pystyväni hyödyntämään nykyisellä työpaikallani näitä uusia taitoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *