Dancenight @ Wien

Kävin Wienissä myös toisissa tansseissa. Pääsin treenaamaan saksan kielen luetunymmärtämistä oikein kunnolla, kun etsin netistä eri tanssikouluja ja niiden tarjontaa. Kyseessä oli tanssikoulun järjestämä Dancenight. En ollut etukäteen aivan varma, minkälainen tapahtuma tällainen on, mutta läksin paikan päälle mielenkiinnosta katselemaan. Matkustin julkisilla tunnin suuntaansa, enkä päässyt tanssimaan askeltakaan.
Ulko-ovella huomasin, että porukat menevät pareittain sisälle. Kysyin tiskiltä pitääkö olla partneri vai voiko myös yksin tulla. Tyyppi sanoi: “they come in pairs, but you can watch”. Jaahas. Vierailijat joutuvat maksamaan tansseista 6 euroa, mutta minut päästettiin kuitenkin ilmaiseksi sisälle, koska olin pariton.

Dancenight osoittautui levytansseiksi, joissa ideana oli treenata oman parin kanssa kurssilla opittuja juttuja omaan tahtiin. DJ kuulutti seuraavan tanssilajin ja kappaleet tulivat yksittäin. Huomasi hyvin, että kyseessä on tanssikoulu, koska erilaisia kuvioita harjoiteltiin paljon. Yllä oleva kuva on koulun yläkerrasta, jossa treenasi vanhempi tanssiväki. Siellä olivat sulassa sovussa diskopallot ja kristallikruunut. Kuva on otettu ylätasanteelta, josta oli hyvä näkymä tanssilattialle.

Alakerrassa noin 15 – 25 -vuotiaat tanssivat yökerhomaisessa tilassa ja joivat vettä. Kappaleet painottuivat siellä lattareihin ja discofoksina tanssittaviin. Edes nuoriso-osastolla kukaan ei tanssinut yksin, vaikka biisit olivat todella diskomaisia. Kaikkea sitä näkee kun matkustaa ulkomaille.

Tanssi-ilta järjestetään lauantaisin ja se on tanssikoulun oppilaille ilmainen.  Tanssit kestivät vain kolme tuntia ja osa lähti jo tunnin jälkeen pois! Kyllä niillä itävaltalaisilla olisi paljon parannettavaa.

2 vastausta artikkeliin “Dancenight @ Wien”

  1. Hienoa että nuoret ovat löytäneet mukavan päihteettömän harrastuksen edes jossain… Muutama tuntia kestävät tanssit silloin tällöin ovat ihan mukava lisä oman seuran toiminnassa. Täällä niitä on pari kertaa kauden aikana.

  2. Kyllä vain! Näin jo sielujeni silmin Dancenightin Suomi-version, jossa yökerhopuoli on täynnä yksin heiluvia känniläisiä. Levytansseja saisi järjestää minun mielestäni enemmänkin, ne olisivat ihan hauskaa vaihtelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *