Interrail osa 10: Bratislava, Linz & Ebensee

bratislava-slovakia
17.9. Bratislava
Koko matkan Budapestista Bratislavaan kuuntelin samassa loossissa istuvan unkarilaisen pariskunnan taukoamatonta höpötystä. Unkarin kieli on väsyttävän kuuloista, samaan tyyliin kuin tsekki tai puola. Unkarista ei saa mistään kiinni, se on sellaista örösmartystöröz-möngerrystä. No, yritin sulkea korvani ja vihdoin olin Bratislavan asemalla. Kaupunki teki heti suuremman vaikutuksen kuin Budapest (kuvat eivät ole parhaimmasta päästä).

bratislava-botel-marina

bratislava

Asemalta sai tarpoa majapaikkaani jonkin verran, mutta kerrankin pääsin perille ensiyrittämällä intuitiota seuraamalla. Botel Marina oli kelluva hotelli eli vanha pikkuinen laiva ankkuroituna Tonavan rantaan. Asiakaspalvelu ei ollut erikoista ja yöunia häiritsi naapurien tömistely hyttikäytävällä, mutta laiva oli hauska vaihtoehto perinteiselle hostellille. Bratislavan keskusta ei ole mikään järisyttävän suuri ja yhden vuorokauden pysähdys oli minulle riittävä. En tehnyt mitään erikoista, käppäilin vain päämäärättömästi pitkin kaupunkia.
18.9. Linz
Juna Linziin lähti eri asemalta kuin mihin olin edellisenä päivänä saapunut. Olin varannut reilusti aikaa aseman etsimiseen, mutta silti meinasi tulla kiire! Mitään kylttejä ei ollut missään. Sittenkin kun näkyi raiteita, itse asemaa ei näkynyt. Ehdin junaan viime minuuteilla ja selvisin Linziin aikataulussa. Linz oli hieno, juuri sellaista perinteisen näköistä Itävaltaa. Ohjelmaani kuului samanlaista haljuilua kuin Bratislavassa.
interrail-linz

 

Vaikka huonekuvauksessa lukee own bathroom, se saattaa silti olla vain suihkukoppi huoneen nurkassa:

linz-hotelli

19.9. Ebensee
Vielä perinteisempää Itävalta-tunnelmaa löytyi Ebenseestä, joka oli todella pikkuinen kaupunki vuorten keskellä. Tuntemattomat vastaantulijat tervehtivät iloisesti “Grüss gott!”, johon en aluksi tajunnut edes vastata. Jotkut puhuivat niin erikoista saksan murretta, ettei heidän puheestaan tunnistanut yhtään sanaa. Majoituin Landhotel Post Ebenseessä ja huoneestani avautui upea näköala:

 

ebensee-interrail

Ebenseeläiset ovat kovia kaahaamaan liikenteessä, mutta jos he huomaavat jalankulkijan edes vilkaisevan suojatielle päin, he iskevät jarrut pohjaan! Jos joku on seurannut Lemmen viemää -sarjaa, Ebenseessä oli paljon eläviä esimerkkejä Herra Pachmeyerista – siis pyöräileviä sulkahattuisia papparaisia.

ebensee-interrail

Suosituimmat ruokakaupat näyttivät olevan Billa ja Spar. Lidlit olivat yleensä kauempana keskustoista enkä törmännyt niihin kovin usein. Ebenseessä tein rinkastani löydön: olin kantanut mukanani melkein kaksi viikkoa puolalaista tomaattikastikepurkkia ja tsekkiläistä makaronipussia. Lopulta tuhosin ne vasta Italiassa reilin loppupuolella.
Edellinen osa: Interrail – Budapest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *