Interrail osa 11: Oktoberfest & Salzburg

salzburg-itävalta
20.-22.9. München
Ainut syy Münchenin-vierailuuni oli Oktoberfest, josta ala-asteen saksanopettajani kertoi monesti. Sinänsä hölmö kohde ihmiselle, joka ei edes juo olutta, mutta olihan tämä valtava festivaali nähtävä. Oktoberfestin takia majapaikkoja oli erittäin rajoitetusti (vaikka tein varaukset helmi-maaliskuussa) ja jäljellä olevat huoneet olivat kalliita. Jouduin maksamaan erittäin kaukana keskustasta olevasta hotellista 80 euroa eikä siihen kuulunut edes aamiaista. Lähimmältä U-Bahn-asemaltakin oli hotelliin parin kilometrin kävelymatka. Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että tuon kahden kilometrin aikana ehtii eksyä monta kertaa…
Oktoberfest
U-Bahn-linjan U5:n päättäri vei suoraan festarialueelle – sisäänpääsymaksuahan ei ole. Asema ja metrot olivat aivan tupaten täynnä. Itse festarialueellakaan ei juuri väljiä alueita ollut, vaan koko ajan sai luovia ihmismassojen läpi.

 

interrail-oktoberfest

interrail-oktoberfest

interrail-oktoberfest

Oluttelttojen lisäksi siellä oli paljon erilaisia huvipuistolaitteita, ruokakojuja ja sydämenmuotoisia keksejä myyviä kojuja. Suurimmat sydämet maksoivat kymmeniä euroja, minä ostin testin vuoksi pienimmän, jonka löysin (4,50 e). En viihtynyt ihmistungoksessa kauaa ja melko pian olin jo takaisin metrossa.

 

Seuraavana päivänä istuin S-Bahnissa matkalla päärautatieasemalle, josta matka jatkuisi Salzburgiin, kun kuulutettiin seuraava asema. Isartor soitti heti kelloja päässäni ja muistin, että se on Deutsches Museumin lähin pysäkki. Sekunnin miettimisen jälkeen hyppäsin vauhdilla ulos junasta ja suunnistin museoon.

 

Normaalisti en ole museoihmisiä, mutta Deutsches Museumissa on suuri ilmailuosasto, joka kiinnosti. Museoon oli asemalta loistavat opasteet ja opiskelijalippu maksoi vain 3 euroa. Osastoja on tekniikan saralla joka lähtöön, mutta minä kierin vain tuon ilmailupuolen. Seurasin kateellisena vierestä, kun eräs satunnaisesti valittu mies pääsi lentämään yhdestä kolkasta löytyneellä lentosimulaattorilla.
Deutsches Museum
Salzburg
Museovierailun jälkeen hyppäsin Salzburgiin menevään junaan. Matka-aika oli vain puolitoista tuntia. Päiväkirjani mukaan olin jälleen hukassa hostellin sijainnin suhteen, mutta perille lopulta pääsin. Juuri kun olin löytänyt YOHO Youth Hostelin ja rojahdin kamppeineni huoneeseen, muistin että on sunnuntai eivätkä muut ruokakaupat ole auki kuin päärautatieaseman Spar. Siinä sitten ramppasin samaa reittiä edestakaisin. Sänky oli mukava ja kattoikkuna toi aneemiseen koppiin valoisuutta. Huoneesta löytyi myös oma suihku.
salzburg-yoho-hostel

 

salzburg-mozart

 

salzburg-interrail

Jatkuva matkustaminen vaati veronsa enkä menopäivänä jaksanut lähteä edes kaupungille. Vaikka en ollut tarvinnut saksan kieltä moneen vuoteen, muistui se äkkiä mieleen. Yllätyin positiivisesti, miten paljon ymmärsin junien kuulutuksista ja erilaisista opasteista. Tanssikoulujen nettisivuja selatessa tuntui välillä kuin olisi lukenut englantia. Oma saksantuotanto vaatii vielä harjoitusta, mutta ymmärtämisellä pääsee jo pitkälle.

 

salzburg-interrail

Kokonaisena Salzburg-päivänä kiertelin kaupungilla ja kävin dirndl-liikkeissä hypistelemässä mekkoja. Yhdessä kaupassa mies sovitti mokkanahkahousuja ja naiset kannustivat suomeksi: “Kyllä sun täytyy noi ostaa!”. Kaupan ainut myyjä lähti varastoon etsimään toiselle asiakkaalle lisää kokoja, ja sillä aikaa yksi seurueen naisista jonotti kassalle, jonka vieressä minä satuin olemaan.

 

Nainen totesi ääneen, että myyjä taisi hävitä johonkin. Minä päätin yllättää ja sanoin suomeksi: “se lähti etsimään lisää kokoja”. Naisen ilme oli näkemisen arvoinen ja nahkahousumies sanoi, että nyt ne huutelut kostautuu. Tämän porukan jäsenet olivat harvoja suomalaisia – elleivät ainoita – joihin kuukauden aikana törmäsin. Reilin keskivaiheita varjosti harmaa ja sateinen sää, niin myös Salzburgissa. Tuossa kohtaa alkoi jo tuntua, että kunpa pääsisi Italian lämpöön. Sitä ei tarvinnut kauaa odottaa, sillä Salzburgista reitti vei Venetsiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *