Interrail osa 4: Pohjois-Saksa

lyypekki-saksa

Reilimatkani alkoi lennolla Kööpenhaminan kautta Hampuriin.

Turvatarkastuksessa rinkka meni läpi, mutta pikkulaukku pengottiin ja kaikki tavarat purettiin yksitellen pihalle. Sitten laukku laitettiin vielä yksinään läpivalaisuun. Kun virkailija oli tyytyväinen, hän kysyi iloisesti: “Tarvitsetko apua pakkaamisessa?” Rinkkaa ei missään vaiheessa punnittu tai mittailtu eli tavaraa olisi voinut tarvittaessa pakata huoletta enemmänkin mukaan. Ensimmäiset päivät vietin Pohjois-Saksassa ennen reilikortin käyttöönottoa.

2.9. Hampuri
Joka kadunkulmassa oli kahvila, leipomo tai take away -luukku. Varsinkin päärautatieasema oli aivan täynnä erilaisia ruokapisteitä. Eikä ollut mitään kuivia valmiiksi pakattuja sämpylöitä myynnissä! Tiskejä silmäillessä iski valinnanvaikeus, niin herkullisia leipomuksia oli tarjolla.
Hampuri
Hampuri kalatori

 

Hurautin junalla Reeperbahnin asemalle ja kävin kalatorilla, jossa ei tosin sinä päivänä ollut kaloja. Ruokakaupoissa oli Saksassa edullista ja erityisesti pesuaineet, hiusvärit ym. tarvikkeet olivat todella halpoja. Samoja hiusvärejä, joita olen Suomesta ostanut yli kympillä, maksoivat Saksassa normaalihinnalla 2 – 3 euroa. Yksi yö Hampurissa oli riittävä, samoin seuraavassa kohteessa.
3.9. Bad Schwartau
Matkustin Lyypekin kautta parinkymmenen tuhannen asukkaan kaupunkiin. Bad Schwartaussa tein erilaisia hankintoja, kuten kertakäyttöastiat ja pesuaineet. Ravintolassa en syönyt reilin aikana kuin pari kertaa ja kokkailin syömiseni itse tai hain parin euron take away -sapuskoita.

 

BadSchwartau

 

4.9. Lyypekki

Lyypekissä maistoin currywurstia, eli makkaraa, jonka päällä on ketsuppia ja curryä. Ruokakaupoissa näin myynnissä valmista curryketsuppia. Yhdistelmä kuulostaa hieman erikoiselta, mutta toimii todella hyvin!

Currywurst

 

Lyypekki oli oikein perinteisen pohjoissaksalaisen näköinen kaupunki ja siellä oli mukavaa kuljeskella.

Lyypekki_Schiffer

Yllä on kuva Schiffergesellschaftista (helppoja nämä saksankieliset sanat, vai mitä!). Se on toiminut merimiesten kokoontumispaikkana 1500-luvulta lähtien ja nykyisin talossa on ravintola.

Lyypekki_silta

Lyypekki_paatteja

 

Seuraaava osa: Interrail – Berliini
Edellinen osa: Interrail – Rinkka & pakkaaminen

3 vastausta artikkeliin “Interrail osa 4: Pohjois-Saksa”

  1. Mukavaa luettavaa 🙂 Saksassa asuneena nosti tämä taas haikean tunteen pintaan.
    Tanssi olisi kyllä ihana harrastus!

  2. Kiitos kommentistasi 🙂 Pysy ihmeessä kuulolla, Saksa-aihe jatkuu vielä reilipostauksissa! Ja kyllä, tanssi on mahtava harrastus, jos jotain voin suositella niin sitä!

  3. Ite oon rakastanut tanssia aina, ihan oikeasti harrastanut vaan vatsatanssia, muuten omaksi ilokseni hypähdellyt milloin minkäkin tahtiin 😉 Aikanaan kävin tanssimassa ravinteleissakin, siis näissä mammojen tansseissa, työkavereitten seurana. Oma mies ei tanssi niin se sitten jäi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *