Interrail osa 5: Berliini

berliini-saksa
5.-7.9. Berliini
Berliinissä vietin kolme yötä, ja se oli varsinaisen reilin pisin pysähdys. Olen käynyt Berliinissä aiemmin, mutta vielä jäi paljon näkemättä, vaikka ajoin U-Bahnilla ympäri kaupunkia minkä kerkesin. Huom! Interrail-lippu EI käy U-Bahniin, mutta minä ajoin vahingossa pummilla.

 

Berliini

Berliini_U-Bahn

Majapaikkani Hotel Eden am Zoo oli sijainniltaan loistavalla paikalla aivan pääostoskatu Kurfürstendammin nurkilla. Nimestään huolimatta se muistutti enemmän hostellia, eikä hotellissa ollut oikeastaan muuta plussaa kuin huippuedullinen hinta ja loistava sijainti. Huoneet, joissa on oma suihku, muttei wc:tä, ovat hauskoja: ne ovat muuten normaaleja huoneita, mutta yhdessä nurkassa on suihkukoppi. Berliinissä oli hyvin aikaa pyykkihuollolle:

Pyykinpesu_interrail

Olin etukäteen päättänyt, että Saksassa puhun pelkkää saksaa, mutta englanti tulee niin automaattisesti, ettei voi mitään. Monet keskustelut menivät niin, että minulle puhuttiin saksaa ja vastasin englanniksi. Molemmat kuitenkin ymmärsivät toisiaan ja sehän on pääasia. Puolassa ja Unkarissa käytäntö ei oikein toiminut.

Tilaa Matkaopas äkkilähtötarjouksena!*
Tarjous voimassa vain rajoitetun ajan.

Berliini_kirkko

 

DDR-museo oli mielenkiintoinen. Se ei ollut perinteinen museo, jossa mihinkään ei saa koskea, vaan seinistä sai availla luukkuja. Niistä paljastui erilaisia esineitä, kuten koululaukku todistuksineen tai repertuaari armeijavarusteita. Joidenkin luukkujen takana oli näyttö, jossa pyöri DDR-aiheinen videopätkä. Ajanmukaisesti sisustetuissa keittiössä ja olohuoneessa sai tutkia laatikoita ja kaappeja. Parasta oli kuitenkin Trabant-simulaattorilla ajaminen!

 

Berliini_DDR_museo_Trabant

 

Kaikilla vähänkin suuremmilla metroasemilla on jokin take away -piste. Minä ostin sellaisesta döner kebabin (2,5 €) ja siinä oli reilusti syömistä, vaikka melkein puolet täytteistä tippui maahan. Hyvää oli!

 

Döner_kebab

KaDeWessa piti tietysti käydä. Se on jättimäinen tavaratalo, Euroopan toiseksi suurin. Yläkerran ruokaosasto on näkemisen arvoinen, siellä on mm. satoja juusto- ja makkaralaatuja. Kallein konjakkipullo, jonka näin, maksoi vaatimattomat 9995 euroa.

Berliini_KaDeWe

Luottorajani ei siihen ihan riittänyt, ja siirryin edullisempien ostosten pariin. Siinä olisi Berliinin osuus pähkinänkuoressa. Seuraavaksi matka jatkui Tsekin kautta Puolaan, siitä lisää tuonnempana.

*Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä

Seuraava osa: Interrail – Brno

Edellinen osa: Interrail – Pohjois-Saksa

Yksi ajatus artikkelista “Interrail osa 5: Berliini”

  1. Mä kävin ja tossa jokin aika sitten Berliinissä (tein itekkin blogijutun siitä). DDR-museo oli kyllä ok, mutta itelleni suuremman vaikutuksen teki Stasimuseo (ja hei, oli ilmanen :D). Saksa on kyllä mulle rakas paikka, mutta olen klikkautunut enemmän tonne Kölnin maisemiin, siellä asuttiin. Ja dönerit… ah! Tällä kertaa en tosin ehtinyt syömään niitä kun aika huonosti keskustassa oli döner-paikkoja. Tuliaisiksi toin (muunmuassa :D) currywurst-kastiketta pussitolkulla. Ne ovat vakiotuominen. Berliinissä muuten makkara oli ihan erilaista kuin Kölnin seudulla ja ympäristössä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *