Interrail osa 8: Wien & Melk

wien-itävalta
12.-14.9. Wien & Melk
Katowicen ja Wienin väliseen Intercityyn oli tehtävä pakollinen paikkavaraus. Matkalla Wieniin sää oli sateisen harmaa eikä Wien ollut sen aurinkoisempi. Ainoastaan Melkissä oli hetken aikaa poutaa. Wienin hintataso on kallis, ja siksi valitsin majapaikkani reilusti keskustan ulkopuolelta. Myöhemmin siirryttyäni Itävallasta Saksan puolelle, huomasi selvästi kuinka ruokaostokset halpenivat. Tässä Puolan ja Itävallan välillä ero oli huomattava, minun kannaltani epäedulliseen suuntaan.

 

Majapaikan löysin kohtalaisen hyvin, mutta kauppareissulla eksyin totaalisesti. Ensin en meinannut löytää yhtäkään ruokakauppaa ja sitten kauppakassin kanssa tarvoin ties missä asti, kun en löytänyt edes U-Bahn-asemaa. Kauppareissun aikana alkoi tietysti sataa kaatamalla ja kengät täynnä vettä haahuilin pitkin Wienin laitakaupunkia. Vihdoin törmäsin U-Bahn-kylttiin ja pääsin metrolla suht lähelle majapaikkaani, AllYouNeed Hotel Vienna 4:ää.

wien-hostelli

Hotelli oli ymmärtääkseni opiskelijoiden ylläpitämä, ja se oli auki vain kesäkaudella. Huoneet olivat sairaalamaisia, mutta todella tilavia, eikä hinta ollut hotelliksi ollenkaan paha. Check-in oli vasta klo 16, minkä vuoksi rinkkaa oli pidettävä matkassa tavallista pidempään tulopäivänä.
Schönbrunn & Sacher & Wienerschnitzel
Pienen poutahetken aikana ehdin käydä vilkaisemassa Schönbrunnin linnaa. Päädyin ihailemaan sitä vain ulkopuolelta, vaikka sisällä olisi varmasti ollut upean näköistä. Vaikuttava pytinki se oli päältä päinkin.

 

schönbrunn-wien

Sitten oli pakollinen Sacher-tuokio. 5,30 euroa kuivasta kakkupalasta! Siitä ei tullut kuin vihaiseksi. Vaikka resepti olisi kuinka alkuperäinen, kakku kaipaisi reilusti enemmän aprikoositäytettä. Kuivasta kakusta huolimatta Sacher-kahvilaan on ikuinen jono. Sacherin lisäksi Wienerschnitzeliä oli pakko käydä maistamassa, se oli ainut kerta Roomaa lukuun ottamatta, kun söin ravintolassa.

sacherkakku-wien

 

Melk
Pikkukaupunki Melk sijaitsee tunnin junamatkan päässä Wienistä ja sen keskusta oli kävelty viidessä minuutissa. Kiipeilin myös Melkin linnalle, josta näki hyvin koko kaupungin.

 

melk-interrail

melk-interrail

Muuten pidin vähän leppoisamman matkapäivän ohjelmantäyteisen alkupätkän jälkeen, vaikka olin etukäteen suunnitellut Melk-Krems-jokiristeilyä. Yövyin edullisessa nuorisohostellissa.
Edellinen osa: Interrail – Krakova

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *