Interrail osa 9: Budapest

budapest-unkari
15.-16.9. Budapest
Jälleen oli aika istua junassa, tällä kertaa vain kolme tuntia välillä Wien-Budapest. Metrokarttaa sai hetken aikaa tavata, vaikka linjoja oli vain pari. Ahtaanpaikankammoisia saattaisi hirvittää Budapestin metrossa, sillä se tuntui jotenkin hirveän kapealta ja juna rymisi minkä kerkesi kulkiessaan läpi hämyisten asemien. Majoituin Caterina Guesthouse and Hostelissa, jossa yksi yö aamiaisineen maksoi 22 euroa. Taas kerran olin vaikeuksissa etsiessäni pientä ovea, josta majapaikkaan pääsee. Kävelin katua edestakaisin ja tavasin kadunnumeroita, mutta etsimääni ei tuntunut löytyvän.

budapest_hotelli

Kuten aina, oikea ovi lopulta löytyi ja läksin kiipeämään portaita ylös. Vastaanotto oli todella ystävällinen. Huone oli lähes ilmainen, mutta todella karu. Yhteisen kylppärin lukko oli epämääräinen, enkä tiedä saiko sitä todella lukkoon vai ei. Pitkälle yömyöhään respan ihminen siirteli jatkuvasti huoneeni vieressä olevia tietokonetuoleja ja kolisteli kaikenlaista. Sijainti oli kuitenkin erinomainen, hostelli oli yhdellä pääkaduista ja aivan Sparin naapurissa.
budapest
Respan tyyppi muistutti, että metroon mentäessä on aina oltava lippu valmiiksi ostettuna. Ajattelin, että eihän tässä mitään, reilikortilla selvitään. Mutta tarkistaessani asian se ei käynytkään metroon, eikä se olisi käynyt Berliinin ja Wienin U-Bahneihinkaan, vaikka niillä ajelin kilometritolkulla! Olin siis matkustanut pummilla minkä kerkesin, mutta se oli täysin tahatonta. Budapestissa ostin sitten tunnollisesti joka kerta lipun.
budapest_kartta

 

Budapest oli selvästi koko interreilin suurin pettymys. Jälkiviisaana on helppo todeta, että Unkari-koukkauksen olisi voinut pudottaa reitiltä pois. Sieltä ei jäänyt mitään käteen. Olen kirjoittanut päiväkirjaani etten tietäisi mitä tekisin pidennetyllä viikonlopulla Budapestissa, toisin kuin vaikka Berliinissä, jossa vierailu tuntui vain pintaraapaisulta.

 

Seuraava osa: Interrail – Bratislava, Linz & Ebensee

Edellinen osa: Interrail – Wien & Melk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *