Latin Rhythms @ IINA – Samban alkeita

Hauska ilmiö: kun sambaa harjoitellaan siten, että tunnin nimi on ‘kilpatanssin alkeet”, ei paikalla ole ketään. Kun täysin samoja kilpasambajuttuja treenataan tuntinimikkeellä ‘latin rhythms’, tupa on täynnä! Eli käytännössä IINAn (=Iisalmen naisvoimistelijat) tiistaiset Latin rhythms -tunnit ovat keväältä tuttuja soolokilpatanssitreenejä salanimellä. Hyvä!

Epäilin, että nämä tunnit olisivat saattaneet olla helpotettua kilpatanssia tai jotakin bailatinon tyylistä, mutta onneksi kyseessä on ihan vain kilpatanssi. Mutta: vaikka minä olen enemmän kuin tyytyväinen, pelkäänpä, että ryhmäkoko pienenee syksyn mittaan… Toivottavasti oppilaat eivät pelästy liiaksi, koska tunnit ovat siinä mielessä rentoja, ettei ohjaaja ehdi keskittyä kehenkään yksittäiseen tanssijaan, sillä osallistujia ainakin ekalla tunnilla oli sen verran paljon.

Koko ensimmäinen tunti mentiin siis sambaa. Oli hyvä lähteä taas liikkeelle ihan alkeista, sillä aina niistä omaksuu jotain uutta. Eikä se oma samba näytä peilistä niin kummoiselta, etteikö alkeiden kertaus tekisi terää… Nyt lamppu syttyi sen verran, että sain baunssin idean päästä kiinni. Aiemmin olen rutistanut keskivartaloa hassusti kippuraan, vaikka lantiota pitäisi vain suunnata eteenpäin.

Veikkaan, että yksi pahimmista virheistä mitä voi tanssissa tehdä, on yrittää liikaa. Silloin tanssi muuttuu vain entistä jäykemmäksi ja liikkeet vaikeutuvat liiallisen tekemisen vuoksi. Mutta miten välttää yliyrittäminen, kun haluaisi heti tanssia tempossa ja oikein? Liika rentouskaan ei auta, kun kyse on kilpatanssista. Tähän ei ole vielä löytynyt vastausta.

Vaikka normaalitempossa tanssini vielä hajoaa, hitaaseen rytmiin tehtynä samban huisku näyttää paremmalta kuin koskaan! Alkeistunnit ovat mahtavia, koska niissä on pakko keskittyä vain perusteisiin. Eiliset lattaritunnit peruuntuivat yllättäen, mutta nyt vain odotellaan seuraavaa viikkoa ja uuden tanssilajin alkeita sekä mielellään paljon uusia oivalluksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *