Merkonomista ekonomiksi

merkonomista ekonomiksi
Minun tieni yliopistoon kävi ammattikoulun ja yhden välivuoden kautta. Ammattikoulusta on siis mahdollista päästä yliopistoon, sitä kun aina välillä netissä kysellään. Ylioppilaat ja ammattikoulun suorittaneet ovat yhtä lailla hakukelpoisia korkeakouluihin. Jälkikäteen olen miettinyt, miten sain pääsykokeen läpäistyä, vaikka olin koko pänttäysajan 40 tuntia viikossa töissä plus ekstrana kävin vielä autokoulun. Opintorekisterin mukaan aloitin kauppatieteiden opiskelun Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella syksyllä 2013. Suuntauduin laskentatoimen ja rahoituksen teema-alueeseen, joka on huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin innovaatiojohtaminen.
Todellisuudessa aloitin opintoni tammikuussa 2014, minkä vuoksi minusta tuli varsinainen ongelmaopiskelija. Olen jatkuvasti eri paikassa kuin muut. Kun minulta kysytään monettako vuotta opiskelen, olen periaatteessa kolmannen vuoden opiskelija, mutta opintokuukaudet ja -pistemäärä ovat kuin toisen vuoden opiskelijan. Heti alkuun opiskelin laskentatoimen aineopinnot. Vaikka olen ensi keväänä saamassa kandin kurssit valmiiksi, minulla on edelleen lähes kaikki pakolliset kieli- ja viestintäopinnot tekemättä. Ei hyvä. Kurssien ohjeellinen suoritusjärjestys on tehty syystä.

 

Alkuorientaatiot ja -infot jäivät minulta hienosti ensimmäisenä vuonna välistä, koska työsopimukseni päättyi vasta vuoden lopussa. Ajattelin, että osallistun niihin sitten toisen vuoden alussa. Tämä suunnitelma tyssäsi interrail-reissuun, joka vei koko syyskuun. En tiedä onko minulta mennyt jotakin tärkeää infoa nyt ohi, mutta tähän saakka olen selviytynyt. Olen osannut ilmoittautua kursseille ja valita sivuaineen itsenäisesti, ja kirjaston käyttökin on sujunut ilman infotilaisuutta.

 

Olin entistä ongelmallisempi opiskelija, koska toisena vuonna aloitin opiskelut lokakuussa -> monille kursseille ei ollut mahdollisuutta mennä, koska poissaoloja olisi ollut liikaa. Espanjan kurssilla olin koko syksyn veitsen terällä, koska kaikki sallitut poissaolot oli käytetty reilin aikana. Sain syyslukukaudella vaivoin hankittua parikymmentä opintopistettä. Kevät ja kesä menivät hieman tiukemmalla tahdilla opiskellen.

 

Tänä syksynä olisi tarkoitus paikata aiempia laiskempia kuukausia ja suorittaa noin 60 opintopistettä, eli vuoden opinnot puolessa vuodessa. Suurin osa minulta puuttuvista kursseista järjestetään vain syyslukukaudella, joten tällä hetkellä tekemistä riittää maanantaista sunnuntaihin. Keväällä pääsen huomattavasti kevyemmällä lukujärjestyksellä, mutta sitten olisi vuorossa jo kandin kirjoitus.

Päivitys 17.12.2017:

Merkonomista ekonomiksi -projektini on maalissa, sillä valmistuin syksyllä ekonomiksi 3,5 vuoden opintojen jälkeen. Siispä todistetusti: merkonomin on mahdollista valmistua ekonomiksi, ilman lukiota!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *