Reilin kämmit TOP3

interrail-mokat
Interreilatessa sattuu ja tapahtuu päivittäin. Tässä reilin kämmit TOP3 hauskuusjärjestyksessä:
3. Kartasta huolimatta hukassa
Hauskaa tai “hauskaa”, mutta olin usein hukassa kartasta huolimatta. Oli kyseessä metroaseman uloskäynti tai risteys, onnistuin aina valitsemaan väärän suunnan, vaikka vaihtoehtoja olisi ollut vain kaksi. Ihan aina.
2. Interrail-lipulla metrossa
Ajaa huruuttelin tyytyväisenä U-Bahneilla Berliinissä ja Wienissä minkä kerkesin, ja vasta matkan loppupuolella tajusin, että reilikortti ei  edes käy koko metroon. Matkustin siis yhteensä viikon ajan tietämättömänä pummilla. Uups. Interrail-lippu on voimassa S-Bahneissa ja ajattelin, että juna mikä juna. Tarkastajia ei näkynyt kertaakaan eli sinänsä tarinalla on onnellinen loppu.
Koppalakille ei ryttyillä

1. Öö… What ticket?

Tiesin, että italialaiseen pikajunaan olisi tarvinnut paikkalipun, mutta kokeilin onneani parkkeeraamalla junan eteiseen. Ojennettuani reilikortin Koppalakille, hän kysyi, missä lippuni on. Tiukoissa tilanteissa kannattaa aina näytellä tyhmää turistia.
Siispä toljotin Koppalakkia suu auki ja kysyin mahdollisimman hölmistyneen näköisenä: “öö… what ticket?” Viereiset matkustajat olivat minun leirissäni ja he täydensivät sanomaani vielä italiaksi, mutta Koppalakki piti pintansa. Venetsia-Firenze-väli maksoi interreilaajalle 10 euroa ja jouduin lisäksi maksamaan kahdeksan euron penaltyn.
Tempaisin esille ainoan käteisrahan, joka minulla oli hallussa. Koppalakki naputteli lippulaitettaan pitkään ja kysyi sitten, eikö minulla ole kaksikymppistä.
Sorry, no.
Vain satanen?
Yep. (meinasin sanoa, että meillä Suomessa ei olla köyhiä eikä kipeitä, mutta pidin suuni kiinni ja virnistelin vain)
Salzburgissa automaatti sylkäisi satasen setelin enkä kehdannut käyttää sitä parin euron ruokaostoksiin, mutta sainpahan sen tässä episodissa rikottua. Taas lisää naputtelua, jonka jälkeen lippu vihdoin tulostui. Enkä edes saanut omaa paikkaa sillä 18 eurolla! Koppalakki neuvoi vain mistä vaunusta voin yrittää etsiä vapaata paikkaa. Seuraavalle junamatkalle ostin sitten vahingosta viisastuneena kympin paikkalipun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *