Säästövinkki: Hiusten leikkaus itse

hiusten-leikkaus-itse

Monet värjäävät hiuksiaan kotona, mutta oletko koskaan kokeillut leikata hiuksiasi itse? Tällä tyylillä voi säästää kymmeniä euroja kuussa.

Hiusten leikkaus itse

Netti on pullollaan ohjeita kuvien ja videoiden kera, kuinka omat hiukset voi leikata itse. Ohjeita löytyy kaikenlaisille hiusmalleille.

Pitkien hiusten leikkaus kerroksittain

Pitkien hiusten leikkaus itse onnistuu kumartumalla pää alaspäin ja tekemällä tiukka ponnari keskelle otsan yläosaa hiusrajan tuntumaan. Ponnari roikkuu naaman edessä, ja siitä on helppo pätkäistä halutun mittainen pätkä pois. Aikaa tähän operaatioon kuluu noin 10 minuuttia.

Jos ponnarin leikkaa liian lyhyeksi, voi käydä niin, etteivät etuhiukset enää ylety kunnolla ponnarille. Lyhennä hiuksia siis vähän kerrallaan ja testaa tarvittaessa aina välissä normaalia ponnaria.

Muitakin tyylejä löytyy pitkien hiusten leikkaamiseen, mutta tämän ohjeen avulla tällainen käsistään vähemmänkin kätevä onnistuu.

Polkkatukan leikkaus

Haluttuani vaihtelua pidempiin hiuksiin kokeilin keskipitkää polkkatukkaa. Polkkatukan leikkaamista varten kampasin keskijakauksen ja jaoin hiukset kahteen osaan. Tein ponnarit molemmin puolin siten, että hiuslenkki oli hieman korvan alapuolella.

Lyhensin hiusten latvoja vähän kerrallaan ja leikkauskertojen välissä tarkistin, että hiukset ylettyvät edelleen tavalliselle ponnarille. Polkkatukan leikkaus oli vieläkin helpompaa kuin yllä kuvattu pitkien hiusten leikkaus.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *