Tanssikenkien raikastus

Kuinka saada tanssikengät raikkaiksi – siinä aihe, jonka kanssa kamppailen joka viikko. Netin syövereistä löytyi kenkien raikastukseen seuraavia vinkkejä:

tanssikenkien-raikastaminen

    • Talouspaperia kenkiin heti käytön jälkeen. Talouspaperi on helppo ja nopea pika-apu, mutta ei minun tapauksessani ratkaise koko ongelmaa. Toimii kohtalaisesti.
  • Ruokasooda on nopea keino saada kenkiä raikkaammiksi. Soodaa hierotaan kenkien sisäpohjiin ja reunoihin pari teelusikallista per kenkä. Soodan voi jättää joksikin aikaa vaikuttamaan. Ruokasoodan käyttö saattaa olla sotkuista, ja ainakaan minä en saa kopisteltua kaikkia soodia Bleyereiden röpelöisestä sisäpohjasta pois. Kiteitä jää kutittamaan jalkapohjia ellei ota imuria avuksi, mikä taas on näin laiskalle ihmiselle liian vaivalloista.
  • Soodan tavoin voi käyttää myös suodatinkahvia, mutta se saattaa värjätä kenkiä. En ole kahvia testannut, joten en tiedä onko se kenties tehokkaampaa ainetta kuin ruokasooda. En ehkä lähtisi sotkemaan kahvinporojen kanssa, ellen tietäisi sitä satavarmaksi raikastajaksi.
  • Kenkien sisäpinnat voi pyyhkiä kevyesti etikalla. Toimenpiteen jälkeen kengät joutuu heti tuulettamaan, jotta etikan hajun saa vuorostaan pois kengistä. Minä en ole niin martta, että kaapistani löytyisi etikkaa, en ole siis tätä keinoa kokeillut.
  • Mielestäni kenkien raikastus onnistuu helpoiten pakastamalla. Kengät vain pussiin ja pakastimeen! Riittävän kylmillä talvikeleillä kengät voi heittää pihalle. Ainut huomioitava asia on kenkien materiaali, muoviset osat ovat arkoja pakkaselle.
  • Ehkäisevänä toimenpiteenä voi käyttää pohjallisia. Minä käytän niitä muutenkin sekä mukavuussyistä että pienentämään aavistuksen liian suuria kenkiä. Poistan pohjalliset aina heti tanssien jälkeen ja annan kenkien tuulettua (tai laitan kenkiin aiemmin mainittua talouspaperia). Pohjalliset vaihdan tietyin väliajoin. Tämä keino on hyväksi havaittu: haisevat pohjalliset voi vaihtaa eivätkä kengät ole roskiskamaa. Pohjallisia löytyy joskus poistomyynneistä, ja vaikka oman jalan kokoiset olisivat jo loppu, ylisuuret voi helposti leikata sopivan kokoisiksi.
  • Bama Silky Feet -jalkasprayn tarkoituksena olisi pitää jalat raikkaina. Tätä en koskaan muista ennen kuin sukkikset ovat jo jalassa ja saumat suorassa. Sen pari kertaa mitä tätä kokeilin, en huomannut merkittävää eroa. Sopii ehkä kevyesti hikoileville jaloille?

Näistä kaikista olen ylivoimaisesti kenkien pakastamisen ja pohjallisien käytön yhdistelmän kannalla. Sillä pääsee helpoimmalla eikä tarvitse säätää jauheiden tai etikoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *